Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plan voor Schiphol in zee opnieuw afgestoft

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1200 
|
 nieuwsbladcastricum.nl - 14-03-18 
hvs_castricum_DSC_2563.jpg

REGIO - Het plan van ondernemers en bewonersorganisaties om Schiphol uit te breiden in zee, kreeg maandag weer ruim aandacht in de landelijke media. Doel van het plan voor een 'dependance' van de luchthaven in de Noordzee ter hoogte van IJmuiden - Castricum is het ontlasten van het overvolle vliegveld. "Twee start- en landingsbanen recht op Castricum af. Superslecht idee" reageert wethouder Marcel Steeman op Twitter.

De Nieuwkoopse wethouder Guus Elkhuizen, een van de initiatiefnemers, zegt op BNR Nieuwsradio dat het plan inmiddels in een vergevorderd stadium is. "Er moet nog een finale doorrekening komen en vervolgens is de politiek aan zet om de plannen, samen met Boskalis en VNO-NCW, definitief door te rekenen en te presenteren aan de samenleving."

Aan het plan, 'Een Vlucht naar Voren', is twee jaar gewerkt, vooral door zeer deskundige bewoners. Anders dan bij eerdere serieuze plannen voor een vliegveld in zee, blijven in deze variant de terminals staan waar ze staan.

Bekijk bericht op "nieuwsbladcastricum.nl - 14-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als het een verplaatsing en verhoging van de geluidsoverlast, verhoging van levensbedreigende verbrandingsgassen, nog meer CO2 uitstoot en een verhoging van het veiligheidsrisico in (Noord) Kennemerland, gaat worden, dan is het slechts een verplaatsten van al deze ellende naar onze omgeving. Dan is het een erg slecht plan!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

2 jaar arbeid door ‘deskundige bewoners’...........amehoela!
Deze bewoners proberen hun tuintje overlast vrij te krijgen!
Onthutsend is het dat deze ‘deskundige bewoners’ met korte termijn visie de bewoners van ongeveer 50 KM kust schofferen!

Deze door ‘deskundige bewoners’ verzonnen oplossing levert alleen maar ellende en nog meer klimaatverstoring op.
En dan moet ik ook nog eens als belastingbetaler meedoen aan de financiering aan iets wat mijn gezondheid gaat kosten.
De wereld op zijn kop.

Laat de kust met rust! Dank u.

Geplaatst door de Vries

Zonde van de tijd. 2 jaar weggegooid. Geen enkele regering gaat dit risico namelijk nemen. Gewoonweg uitgesloten. Had die 2 jaar nuttiger besteed.

Geplaatst door M uit U

Het heeft sowieso geen zin als het om een uitbreidingsplan gaat. Er moet niks worden uitgebreid. Het vliegverkeer moet juist worden teruggedrongen. Ik kan me indenken dat een vliegveld ergens in zee in ieder geval voor minder overlast zal zorgen voor een groot deel van het land, maar alleen als Schiphol dan wordt opgeheven.

Geplaatst door VP uit Beverwijk

Een vlucht naar voren is een onzinnig plan. De fijnstofconcentratie voor Wijk aan Zee en het westelijke deel van IJmuiden zijn nu al regelmatig te hoog, met een nieuw vliegveld voor de kust wordt de fijnstofconcentratie veel te hoog. Het verbaast mij dat Ymte van Gosliga van Platform Vlieghinder Regio Castricum dit plan heeft goedgekeurd, want Castricum gaat in dit plan veel geluidsoverlast ondervinden. Het is de grootst mogelijke flauwekul dat de vliegbewegingen alleen boven zee zullen plaatsvinden. Deskundigen hebben in de media al gezegd dat ook over land aangevlogen zal worden. Ook het uitzicht van strand Castricum zal danig verziekt worden door het vliegveld en de landende toestellen.

Geplaatst door M uit U

Het is ook echt een keuze tussen 2 kwaden. Hoe dan ook zullen mensen overlast houden van vliegvelden, waar je die krengen ook aanlegt. Maar zoals het plan er nu ligt, lijkt het geen keuze te zijn tussen Schiphol of de zee, maar gewoon een extra tweede vliegveld (en dus extra overlast).