Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plan: tijdelijke vliegroute over Hattemerbroek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 952 
|
 omroepgelderland.nl - 13-02-2019 
hvs_lvnl_DSC_2532.jpg

HATTEMERBROEK - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een tijdelijke nieuwe vliegroute bedacht om tegemoet te komen aan bezwaren over Lelystad Airport. De route gaat over knooppunt Hattemerbroek langs de A50. Een woordvoerder van de betrokken gemeenten Heerde, Hattem, Elburg en Oldebroek spreekt van 'verplaatsing van de overlast'.
Gisteravond zijn de gemeenteraden van de vier gemeenten geïnformeerd over de nieuwe vliegroute. Belangengroepen krijgen de gelegenheid om de plannen in te zien en erop te reageren.

Burgemeester Snijder Hazelhoff over de nieuwe vliegroute hoort u hier

De oude route ging over de woonkernen Wezep en Hattemerbroek (en Wapenveld). De nieuwe route gaat tussen Hattem en Hattemerbroek door (en mijdt de woonkernen).

'Wie willen die routes niet'
De nieuwe route komt de vier Veluwse gemeenten min of meer tegemoet, maar het is de vraag of dat voldoende is. 'Laat voor alles duidelijk zijn dat we als gemeenten hebben gezegd dat we deze laagvliegroutes niet willen', zegt waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff van Oldebroek namens de vier colleges.

Een overzichtskaart met de oude vliegroute (blauw) en de nieuwe route (rood). Illustratie: LVNL Zie deze kaart in het originele artikel, via onderstaande link.

De oude route ging over de woonkernen Wezep en Hattemerbroek (en Wapenveld). De nieuwe route gaat tussen Hattem en Hattemerbroek door (en mijdt de woonkernen).

Snijder-Hazelhoff: 'Wij willen eerst een herziening van het luchtruim, zonder laagvliegroutes over of langs de kernen. Pas daarna is wat ons betreft ruimte voor de opening van Lelystad Airport.'

Lelystad Airport moet in april volgend jaar open gaan en is bedoeld om Schiphol te ontlasten.


Bekijk bericht op "omroepgelderland.nl - 13-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Let op!
Tijdelijke maatregelen van LVNL duren heeeeel lang.


Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tijdelijk is in Nederland eeuwig.
Denk maar aan het kwartje van Kok.
Denk maar aan de tijdelijke extra nachtvluchten over Castricum / Uitgeest.
Er zijn vast nog wel meerdere feiten te bedenken.
De hele Nederlandse politiek en bedrijfsculturen zijn gebaseerd op leugens en uitbuiting van mensen.
Inwoners van Hattemerbroek, stink er niet in.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ik ben het roerend eens met de gegeven reacties, die helemaal kloppen. Er worden met andere routes altijd weer anderen benadeeld. Zorg ervoor dat u zich niet tegen elkaar laat uitspelen.

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Helaas zullen / kunnen/ willen gemeenten niet samenwerken tenzij ze er allemaal beter van worden. In dit geval een mooie samenwerking en vervolgens krijgt een andere gemeente de overlast. Het argument dat daar minder inwoners wonen is een compleet idioot argument. Ja, daar wonen de minste mensen, die het minste gebruik maken van deze herrie en ziekmakende dingen, en wel de meeste overlast krijgen. Kunnen we niet het principe toepassen de vervuiler 'betaald', en laat deze herrieschoppers over de meest drukke gebieden vliegen. De meeste zitten dan toch in het vliegtuig en merken dan toch niet de overlast. Lijkt mij het meest logisch en daarbij de meest eerlijkste verdeling.

Geplaatst door Peter

Gerommel in de marge. De geluidshinder beperkt zich niet tot recht onder het streepje, maar is 5 km links er rechts ervan ook te ervaren. Dus route iets verplaatsen heeft geen enkele zin.