Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plan moet herrie vliegveld doen afnemen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1129 
|
 ad.nl 
Defensie_nh90-helikopter-boven-kustgebied.jpg

Door Sandra Don

De gemeenten Rotterdam, Schiedam, Lansingerland en de provincie Zuid-Holland, werken samen met Rotterdam The Hague Airport en het ministerie van Infrastructuur aan een plan dat de herrie rondom 'Zestienhoven' moet verminderen.

Omwonenden van de luchthaven ervaren vooral veel geluidsoverlast. De bestuurlijke regiegroep Rotterdam Airport (BRR), waar de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland en de provincie Zuid-Holland zitting in hebben, wil daar verandering in brengen. Het beoogde plan waarin maatregelen staan die de herrie moeten verminderen, is begin volgend jaar klaar.

Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de uitvoering en haalbaarheid van de acties. Zo is voor sommige maatregelen, bijvoorbeeld die betrekking hebben op de vliegroutes, medewerking van andere partijen nodig.

Daarnaast laat de BRR, samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, een onafhankelijk expert op het gebied van luchtvaart kijken naar de mogelijkheden aan te sturen op zakelijke bestemmingen.

Helikopterhaven
De luchthaven wil het zakelijke profiel versterken. Met andere woorden: meer vluchten naar Frankfurt en minder naar Alanya. Dat zou betekenen dat de helikopterhaven naar een andere plaats moet. Hier wordt ook onderzoek naar gedaan. Eerder werd al bekend dat de BRR een omgevingsmanager aanstelt die als een bemiddelaar optreedt. Hij of zij gaat met klachten uit de omgeving aan de slag.

Het Rotterdamse vliegveld wil graag uitbreiden, maar voor die gewenste groei is geen draagvlak in de regio. Wel mag het zakelijk gebruik worden versterkt als dat niet leidt tot meer herrie.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

In balans met de omgeving en dan kan Rotterdam weer groeien, want dat is het doel.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Jammer dat gemeenten en vliegtuigoverlast-platforms hier in de omgeving zo passief zijn. Als die nu eens net zo actief zouden zijn als die in Flevoland en zuid Holland dan zou ook hier de overlast misschien eindelijk eens kunnen worden aangepakt en de leefomgeving weer leefbaar worden.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@ Wim: Het is allemaal weinig concreet, of te wel WOLLIG en VAAG .. In Balans Ja . Ja, Ja, Dat gold hier voor Schiphol ook. Kwam geen snars van terecht ! Zie hoe we Geschiphold worden , en zo als V Krant kopte: Dit is hoe Schiphol de Hinder omlaag berekende ......... !

@ Thijs: Laten we allemaal 3 burgers er toe overhalen te Stemmen via : .....https://ikstemvoorstilte.nl/

Doen allemaal !

Geplaatst door an uit Amsterdam

Komt allen naar de Manifestatie tegen #Schiphollen en #Lelystadairport op 11 november!!! @Reddeveluwe @Stemvoorstilte

Geplaatst door an uit Amsterdam

Krachtig betoog van Dolf Jansen tegen Schiphollen, zie website


Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@Dank Je An, Klasse DOLF !

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Mooi uitgesproken door Dolf, zo kennen we hem als vanouds. Ik kom natuurlijk ook demonstreren, maar dat doe ik al jaren op BAS. Effect, NUL. "Verborgen staat" zal de demonstraties gebruiken om de oproerkraaiers vast te leggen en als maffioso in haar bestand op te slaan. Dat doet ze overigens nu als via de AIVD etc, en dadelijk via de sleepwet. Het referendum zal toch genegeerd worden door Den Haag. Vrij spel en lekker verder geschipholden voor "verborgen staat". Ook in het Schiphol/Lelystad dossier.
De groei van Schiphol, Lelystad, Eindhoven, Rotterdam staat allang vast, wordt met modellen goed gepraat en dient om de zakken van de kleine elite, partijbaronnen en bestuursraden die de dienst uitmaken te spekken. Niemand, maar ook niemand houdt "verborgen staat" tegen.
We mogen demonstreren, onze frustraties uiten, onze stem uitbrengen, maar het democratisch gehalte van deze rechtstaat staat al vele decennia op een hellend vlak. Het gaat nl. niet om ons, ons welzijn, het overleven van onze kinderen, ons (leef)klimaat, maar enkel de zakken van die kleine elite. Nijhuis, Rutte, Buma, Pechtold, van Nieuwenhuizen en vele andere uit de politieke slangenkuil aan de Hofvijver zijn slechts het zichtbare topje van de ijsberg van die andere staat. Een staat die deze aardkloot leegplundert en helemaal opvreet.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@ Michiel, Ik gebruik liever geen schutting taal, maar ik moet toegeven dat je groot gelijk hebt..
Ondanks een lawine aan kritische berichten in de vele Kranten, VK, NRC, Trouw, HD media, Parool Telegraaf (met die vreselijke jornaliste Yteke de Jong !) De stentor. Dagblad van het Noorden , en nog vele anderen, DeTV rubrieken: Buitenhof, Een vandaag, Zembla, Horen we NIETS UIT DEN HAAG ! Dolf deed het weer meesterlijk !
Dit Schipholdossier doet sinds 1990 denken als komend uit een Bananen republiek , Gedekt door Kreten als GOOD GOVERNANCE, , MONITOREN, ECONOMIE etc, etc, Wordt het nog erger ?
Een DRAMA voor onze Rechtstaat en vermeende DEMOCRATIE met nog zoveel ook Lieve mensen in ons land ? EN tot slot: ONZE KLIMAAT CRISIS .......... Door al deze activiteiten uit Luchtvaart en Zeevaart, zal bij ongewijzigd beleid, de CO-2 reductie in ca 2045 door AUTO verkeer, Windenenergie, Zonne panelen .. etc VERDAMP ZIJN . WAAR BLIJFT DEN HAAG ? Groet, Jan G

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ftD9SZYviqg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Geplaatst door anoniem

De verborgen staat in Nederland bestaat inderdaad. De verborgen staat neemt de echt grote beslissingen.

(zoals bv afschaffen dividend belasting voor oa shell en groot aandeelhouders,iets dat de nederlandse economie als geheel helemaal niks oplevert volgens vele economen en dat in geen enkel verkiezings programma is terug te vinden. en dit terwijl andere zeer veel belovende sectoren zoals stamcel onderzoek worden afgeremd, Nederland is erg goed in onderzoek op nieuwe gebieden, onderzoek dat de kwaliteit van leven enorm kan verbeteren,de gezondheids zorg in de toekomst veel en veel goedkoper kan maken en dat Nederland als geheel enorm veel kan opleveren maar welke bedreigend kan zijn voor de traditionele farmaceutische industrie)

De facto zijn wij eigelijk een oligargy. Het beleid is echt enorm slecht aan het worden.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Blijven volhouden mensen ! Stem Ik kies voorstilte.nl DOEN ,en ieder 3 burgers overhalen te stemmen . Als de publieke opinie blijft roepen, gaat er pas iets gebeuren

Gr Jan