Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plaatsvervangend directeur Herindeling Luchtruim houdt zich niet aan afspraken

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 646 
|
 hoogoverwezep.nl - 12-02-2021 
1024px-Lelystad_Airport_control_tower.jpg
Verkeerstoren Lelystad Airport
Credit: Bennie91

Uitspraken Rudy Megens, plaatsvervangend directeur Herindeling Luchtruim, over B+ in strijd met beloften minister en eigen opdracht

Bij het opzetten van de plannen voor Lelystad Airport is een aantal verschillende scenario’s bekeken voor de vluchtroutes. Het luchtverkeer van Schiphol vliegt immers al over dat gebied en daar kan het verkeer van Lelystad Airport niet zomaar dwars doorheen vliegen. Uiteindelijk werd het plan om dan onder dat verkeer van Schiphol te gaan vliegen, de laagvliegroutes waren geboren.

Er was een aantal verschillende plannen voor die laagvliegroutes en uiteindelijk is er gekozen voor de B+ variant. Inderdaad, de variant die ertoe zou leiden dat er enorme overlast gaat ontstaan op de Veluwe, in Gelderland, in Overijssel, in zes provincies. Bizarre plannen en daarom de reden dat er inmiddels 21 actiegroepen al jaren samenwerken om die laagvliegroutes te voorkomen.

Eén van de “oplossingen” van de minister voor de laagvliegroutes is het herindelen van het luchtruim. Alles gaat op zijn kop, alle routes gaan opnieuw bedacht worden en dan zijn ook de laagvliegroutes van Lelystad Airport verdwenen. Een mooi verhaal, maar wij willen graag garanties dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Voor ons is het dus belangrijk dat die B+ variant niet meer het uitgangspunt is, maar dat ook voor Lelystad Airport wordt begonnen met een schone lei.

Ook in de Tweede Kamer was dat duidelijk, op 18 december 2018 zei de minister daarom:

“Bij de luchtruimherziening kunnen alle varianten weer bekeken worden, zoals ik al zei. Op voorhand zijn de B+- routes daarbij niet een uitgangspunt vooraf.”

Ook op 30 oktober 2019 werd, na schriftelijike vragen, nog eens benadrukt dat de B+ route geen uitgangspunt is:

Lees verder via onderstaande link................

Bekijk bericht op "hoogoverwezep.nl - 12-02-2021"

Reacties op dit bericht