Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plaatsen geluidmeetpost Heiloo

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 3444 
|
 Heiloo.nl 
Plaatsen geluidmeetpost Heiloo

Vliegverkeer


Inwoners van Heiloo ervaren hinder van vliegtuiggeluid. Het college wil de overlast tot een minimum beperken. Dit jaar heeft Schiphol het collegeverzoek voor een geluidmeetpost gehonoreerd. Schiphol stelt kosteloos een geluidmeetpost voor 10 jaar beschikbaar. Een geluidmeetpost is een goed hulpmiddel om de overlast te onderbouwen.

Plaatsen geluidmeetpost


Schiphol heeft de aanvraag omgevingsvergunning ingediend (juli 2016) en wil de geluidmeetpost op het dak van gemeentehuis plaatsen. Uit onderzoek blijkt dat een meetpost op deze locatie het grootste bereik heeft. Hierdoor kunnen we de meeste geluidsmetingen van de verschillende aanvliegroutes boven Heiloo waarnemen. Daarnaast voldoet het dak van het gemeentehuis aan de technische plaatsingseisen. De verwachting is dat de vergunning eind juli afgegeven kan worden. Schiphol plaatst de meetpost dit najaar, daarna starten de eerste metingen.

Overlast melden


U kunt vliegtuighinder online melden op Bewoners Aanspreekpunt Schiphol of telefoonnummer 020 601 55 55.

Beperkte invloed


De invloed die gemeente Heiloo kan uitoefenen op Schiphol is zeer beperkt. Heiloo valt buiten de geluidscontouren en kan daarom geen lid worden van de Omgevingsraad Schiphol. Heiloo is wel lid van de Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS).

Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS)De BRS is een samenwerkingsverband van provinciale en gemeentelijke overheden onder leiding van de provincie Noord-Holland, waaraan ook de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en Velsen deelnemen. De acht gemeenten hebben vastgelegd hoe zij gezamenlijk inzetten op hinderbeperking. Dit hebben zij vastgelegd in een zogenaamde Bestuurlijke Agenda.

Omgevingsraad SchipholBij de Omgevingsraad Schiphol (samenvoeging van CROS en Alderstafel) komen alle vraagstukken rond de luchthaven Schiphol bij elkaar. De Omgevingsraad Schiphol wil één loket tot stand brengen waar inwoners terecht kunnen met alle vragen, opmerkingen, opinies en voor verzoeken over compensatie en isolatie.

Download het gehele artikel 'Plaatsen geluidmeetpost Heiloo'
Bekijk bericht op "Heiloo.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Heiloo valt buiten de geluidscontouren en kan daarom geen lid worden van de Omgevingsraad Schiphol. Heiloo is wel lid van de Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS).

Misschien is het tijd om de regels op dit punt te veranderen. Er komt een zeer groot aantal klachten binnen van mensen die buiten de geluidscontour vallen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan almere,hilversum,amersfoort,castricum,heilo,en nog vele andere plaatsen.

Geplaatst door Ruud

Het klopt dat de hinder niet stopt bij de 48 contour (het gebied voor de ORS). Aan het aantal klachten kunnen echter geen conclusies worden verbonden. Dicht bij Schiphol zijn veel bewoners gestopt met klachten indienen omdat er niets mee gedaan wordt, ze worden alleen genoteerd door BAS. Vervolgens concludeert Schiphol dat het meevalt met de hinder en de gemeenten willen gaan bouwen in gebieden met veel hinder.

Geplaatst door anoniem uit Heiloo

BAS is een zoethoudertje, mensen krijgen zo de indruk dat er een luisterend oor is voor hun klachten. Het invullen van een klacht op deze site zou enige verlichting moeten geven op de frustraties van de hinder. Jammergenoeg komen steeds meer mensen tot de conclusie dat er vervolgens geen gehoor aan de klachten wordt gegeven. In iedere kwartaal rapportage neemt het aantal klachten af. Vreemd aangezien het aantal vliegbewegingen toeneemt.
Heiloo valt buiten de 48lden contour maar er vliegen wel toestellen over op 600 meter hoogte. Om gek van te worden! Wij gaan verhuizen, je klacht wordt hier toch alleen maar aangehoord.

Geplaatst door anoniem uit Heiloo

Het nadeel van een NOMOS meetpost is dat deze door schiphol wordt gebruikt om de herrie in te zien die ze veroorzaken. De meetgegevens van de NOMOS meetpunten worden niet door de inspectie van leefomgeving en transport of door het ministerie van infra en milieu gebruikt om de overlast in kaart te brengen. Hiervoor gebruiken ze berekeningen welke gedaan worden aan de hand van de typen vliegtuigen welke over vliegen. Vele factoren blijven daar dus bij buiten beschouwing zoals bijvoorbeeld weerkaatsing door gebouwen wat weer extra geluid oplevert.
De inspectie geeft tevens aan dat er in de nabije toekomst, als de nieuwe plannen door de politiek zijn goedgekeurd (want zo ver zijn deze plannen al) de hinder boven Castricum, Limmen en Heiloo alleen nog maar gaan toenemen om daarmee juist Aalsmeer en omstreken te ontlasten. Dus leuk een NOMOS meetpunt in Heiloo, maar het enige wat deze zal meten is de extra herrie waar we mee te maken gaan krijgen, dat er vervolgens niets mee wordt gedaan is al een feit. (bevestigd door de inspectie van leefomgeving en transport, zij handhaven immers de regels omtrent de overlast en geven duidelijk aan dat zij geen gebruik maken van de gegevens van het NOMOS systeem)

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tja, een meetpost.
Dat gaat helpen...........

Vandaag 26-07-2016 meer dan 64 klachten uit de regio Heiloo................... daar worden ze nerveus van bij de Schiphol-group !
Het enige dat de inwoners kan helpen is een vliegveld in de Noordzee.
Dan kan het tuig (Schiphol-group) dat vrijwel het gehele land in een wurggreep heeft, haar asociale dadendrang tot een tophoogte laten vliegen !

Geplaatst door anoniem uit Castricum

LS, ik kan me voorstellen dat er vanaf deze week ook/meer inwoners uit Heiloo deze website weten te vinden en misschien schrikken van het woordgebruik van V.O.S. Schrik er niet van, Schiphol-Group is inderdaad het grootste tuig dat er bestaat. Ik ben een gemiddelde burger met een net beroep. Ik kan me ook geen andere bewoordingen meer voorstellen bij dit bedrijf. Niets ontziend worden de bewoners in de directe en zelfs buiten directe omgeving in de tering herrie en vervuiling gezet. De politiek doet niets, helemaal niets, sterker nog zij faciliteren. Ik ben alweer een paar weken op mijn adres in het buitenland, want ik houd het niet meer uit onder de Polderbaan. In Spanje is het heerlijk, geen vliegtuigen, wel geluiden van spelende kinderen, vogels, wat geroezemoes van het dorp. Precies zoals het was toen ik in CAL kwam wonen.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@ anoniem.

Ook ik heb een fatsoenlijk (net) beroep.

Het woord 'tuig' is een gewoon Nederlands woord voor 'slechte mensen'.
En 'slechte mensen' houden per definitie geen rekening met andere mensen.
Het woord 'tering' is een algemeen woord voor heel slechte dingen (ontleent aan de ziekte tuberculose).
Ik ga ervan uit dat sommige dingen gezegd moeten worden, ook met mindere fatsoenlijke uitdrukkingen (zeker wel binnen grenzen).

Maar gelukkig is de boodschap duidelijk en denkt u er net zo over.
Nog een fijne vakantie toegewenst.