Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Pilotenvakbond: nachtsluiting Schiphol bedreigt vakantievluchten

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 210 
|
 HCnieuws.nl 
tb_vliegtuig_Transavia_PH-HZI.jpg

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) roept de overheid op haar plannen voor een nachtsluiting op luchthaven Schiphol te staken. Volgens de pilotenvakbond zijn de plannen onnodig en pakken ze negatief uit voor Nederlanders. Ook is VNV tegen plannen voor een vierde aanvliegroute naar Schiphol, die over de provincies Utrecht en Gelderland gaat. De bond becijferde dat ruim 1,3 miljoen Nederlanders hier last van gaan krijgen.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en TUI fly, maar ook de cargosector, worden met een nachtsluiting in hun continuïteit bedreigd, zegt de bond. “Het voorkomen van een nachtslot houdt vliegreizen toegankelijk voor de Nederlander met een kleinere beurs. Voor hun gebruikelijke vliegvakantie moeten zij voortaan naar het buitenland uitwijken. Het is tijd voor logische en voorspelbare maatregelen”, aldus VNV.

Het demissionair kabinet overweegt een nachtsluiting vanaf 2026. Vanaf 2025 zouden er al minder vliegtuigen ‘s nachts moeten opstijgen of landen op Schiphol.

VNV wijst er ook op dat in Nederland minder mensen hinder ondervinden van het geluid van luchtvaart dan van weg- of treinverkeer.

Marcel de Nooijer, topman van Transavia, zei eerder deze week tegenover BNR dat een nachtsluiting op Schiphol meer dan 200 miljoen euro gaat kosten voor het luchtvaartbedrijf. Transavia is grootgebruiker van de nachtslots op Schiphol. Zelf meldt het bedrijf dat het ongeveer een derde van alle vluchtmogelijkheden gebruikt in de nacht. Transavia zei eerder niet uit te sluiten dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting er komt.

Bekijk bericht op "HCnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit Onder de illegale Kolderbaan

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Transavia zei eerder niet uit te sluiten dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting er komt.

Waar wil Transavia dan heen?
Naar Dubai?
Frankfurt en London zijn s'nachts ook een groot gedeelte dicht.
Zavetem?
Ook Zavetem werkt aan een nachtsluiting.

Dus Transavia, vertrek maar, geef ons onze gezondheid terug die jullie decennia lang hebben gestolen.
Vertrek maar, van mijn part naar Pluto.
En, als dat nu nog niet duidelijk genoeg is kunnen jullie een kijkje nemen op SchipholWatch.

En neem de KLM maar mee, want dat is een maatschappij die helemaal niets om het milieu geeft, net als Transavia zelf.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Vliegvakanties behoren niet tot de eerste levensbehoefte. Gezondheid wel. Je kunt ook om het jaar een vliegvakantie boeken in plaats van ieder jaar of een paar keer per jaar.


Geplaatst door anoniem1 uit nederland

De vnv is tegen de 4e aanvliegroute. Dit is erg welkom maar ook bijzonder verassend.
En de reden dat de vnv hier tegen is is dat de overlast te groot zou zijn? Een goede reden maar ook een wat onwaarschijnlijke reden voor een partij uit de sector. Vraag me af of er voor de vnv nog meer redenen zijn die een rol spelen bij dit standpunt.

Pvv heeft het volledige departement infrastructuur binnen gehaald. Is ook de meest uitgesproken voorstander van groei schiphol van de 4 regerings partijen. Vraag me af welke plannen het nieuwe kabinet heeft met schiphol. Verwacht toch eerder extra groei plannen dan het doorzetten van het kort geleden ingezette beleid.

Reageren?

Let op! Door het plaatsen van een reactie gaat u akkoord met onze huisregels.