Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Pieter van Geel voorzitter Omgevingsraad Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 359 
|
 Het Parool 
logo_ORS.jpg

Ex-staatssecretaris Pieter van Geel wordt vanaf 1 juli tijdelijk voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol, het overlegorgaan met onder anderen omwonenden, gemeenten en provincies over de luchthaven.

Hij volgt Hans Alders op, die zelf een gematigde groei van Schiphol adviseerde. Van Geel zal later dit jaar met een evaluatie van de werking van de omgevingsraad komen.

Als adviseur over de toekomst van Eindhoven Airport zei hij enkele maanden geleden dat dat vliegveld alleen maar zou mogen groeien als de geluidsoverlast fors wordt teruggedrongen. Op die manier beloon je het inzetten van schone en stillere vliegtuigen, zo stelde hij.

Bekijk bericht op "Het Parool"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob

Binnen de (veel te hoge) Lden norm kun je veel meer iets minder lawaaiige toestellen laten overkomen en claimen dat de geluidshinder minder is. Dit heet dus belonen!

Geplaatst door anoniem1

Bij Eindhoven kwam er voor de bewoners een goed resultaat onder zijn leiding,misschien dat dat nu bij Schiphol ook het geval kan zijn.

De luchtvaart radicaliseert. Het dreiginsniveau dat uitgaat van de luchtvaart wordt nog steeds groter. Ook word de luchtvaart steeds radicaler,dakpannen van huizen,zwarte aanslag op je tuinmeubilair,uren achter elkaar vliegtuigen op 850m hoogte boven je tuin. De terreur van de luchtvaart is ongekend,meer slachtoffers dan andere vormen van terreur. Het wordt tijd dat de bevolking gewaarschuwd wordt en dat de NCTV dit gevaar voor de samenleving onderkent.
Zo gevaarlijk als 20 studenten die een "die in" houden op het stationsplein van Utrecht is het natuurlijk nog niet maar het begint in de buurt te komen.

Geplaatst door Peter

Aan een schijnheilige nepchristen van het CDA heb je zeker niets.