Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Petitie: wantoestanden in de luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1193 
|
 wantoestandenluchtvaart.nl 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-51-27.jpg

Deze website roept op tot het ondertekenen van een petitie waarin de Eerste en Tweede Kamer wordt gevraagd een parlementaire enquête te houden naar de wantoestanden in de luchtvaart.

Dit vanwege de ernstige misleiding (zie hier) die ten grondslag ligt aan de besluitvorming over (de uitbreiding van) de luchtvaart, 20 jaar lang, tussen 1989 en 2009.

Ook nu blijken er veelvuldige en ernstige fouten in de MER (Lees hier) van Lelystad gemaakt te zijn. Ruim 30 betrokken gemeenten hebben zelfs geen inspraakmogelijk (lees hier) gehad en de procedures rondom vliegveld Lelystad voldoen mogelijk niet aan Europese wetgeving. Daarnaast is de door de Europese wetgever voorziene duidelijke scheiding tussen advisering en vaststelling van slots op Schiphol losgelaten door de Nederlandse overheid.

Teken hier.als u nog niet getekend hebt.
Ook is het geen enkel bezwaar om dit onder de aandacht te brengen van uw kinderen, familie, vrienden, buren en (lokale) media.

Via onderstaande link gaat u naar de site.

Bekijk bericht op "wantoestandenluchtvaart.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jan.anbeek uit nigtenvecht

Veel te veel vluchten
Zoek elders naar vluchten,

Geplaatst door Henk Meijer uit Elburg, / woonde 4 jaar onder aanvliegroute Ams

De schade aan de atmosfeer als gevolg van de uitstoot door de luchtvaart maakt het nodig snel te stoppen met vliegen. Dat is geen favoriete mededeling, maar doorgaan op de huidige manier zal ertoe leiden, dat we ernstig in de problemen komen door de opwarming van het zeewater, als gevolg waarvan we stormen, overstromingen en ander natuurgeweld over ons afroepen.
Refuse the plane, travel by train.
Moeten we reizen op de bon invoeren? Als we doorgaan op een manier van 'het kan niet op.', en ons realiseren dat de reislust van ontelbare bewoners van de aarde ernstige overbelasting van natuur en milieu teweegbrengt, moeten we ons realiseren, dat aan de vervuilende praktijken snel een einde moet komen
Naast deze niet gewenste ontwikkelingen zullen zich ook in de sfeer van de stedenbouw ontwikkelingen voordoen, waardoor we een voortschrijdende 'Manhattanization' zullen zien.
Ik bedoel lompe gebouwen, snel neergezet door op winst beluste bouwers, die zich niet verantwoordelijk lijken te voelen voor het welbevinden van de bewoners van hun bouwwerken.
Het Nederlandse landschap zal binnen betrekkelijk korte tijd kunnen verloederen door een gebrek aan regelgeving op het gebied van welstand en betrokkenheid van potentiële bewoners.