Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie “Taming Aviation” overhandigd aan Europese Parlement

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 950 
|
 Susanne Heger and Jutta Leth Initiators of Taming Aviation 
gh_aktie_DSCN2559.JPG

Op 18 november 2014 is door de Taming Aviation een petitie overhandigd aan Cecilia Wikström (lid Europees Parlement), voorzitter van de Petitie Commissie van het Europees Parlement in Brussel. In totaal werd deze petitie ondertekend door > 250.000 personen. De petitie vraagt om een einde te maken aan de belastingsubsidies die de luchtvaart geniet. Het betaalt geen belasting over de brandstof en hoeft geen BTW te heffen over de tickets. Voorts wordt een ban gevraagd op de nachtvluchten. Deze petitie speelt in op de mogelijkheden die zich de komende 2 jaar zullen voordoen als de Europese Commissie de richtlijnen m.b.t. energie en BTW reviseert. Lees hier meer

Bekijk bericht op "Susanne Heger and Jutta Leth Initiators of Taming Aviation"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door G. Graave uit Enschede

Geachte dames, heren,

Het is te hopen dat er een einde komt aan allerlei luchtvaartsubsidies zodat bijvoorbeeld een megalomaan project zoals Airport Twente in welke vorm dan ook niet meer doorgaat.
Op dit moment voelen de voorstanders zich blijkbaar weer sterk gezien de laconieke wijze waarop men reageert op het zogenaamd per ongeluk kappen van een groot aantal bomen op de voormalige vliegbasis.
Laat ik maar niet onder woorden brengen hoe ik denk over de zich ADT noemende ontwikkelclub,

Met vriendelijke groet,

G. Graave