Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie: Maak reizen in West-Europa klimaatvriendelijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1572 
|
 petities.nl 
hs.png

De Werkgroep Toekomst Luchtvaart zal in januari 2016 bij de Tweede Kamer een petitie indienen met het verzoek te bevorderen dat korte vluchten kunnen worden vervangen door reizen per hogesnelheidstrein. Dat kan helpen tegen verdere uitbreiding van Schiphol en het is ook nog goed voor het klimaat. Teken de petitie en geef deze link door aan gelijkgestemden.

De tekst van de petitie

Maak reizen in West-Europa klimaatvriendelijk

"De EU wil in 2030 veertig procent minder broeikasgassen uitstoten. In dat besluit komen scheepvaart en luchtvaart niet meer voor, terwijl deze sectoren samen verantwoordelijk zijn voor maar liefst 8% van de CO2-uitstoot" (Duurzaam Nieuws 18 oktober 15). Toch kan hier klimaatwinst worden geboekt.

PETITIE

Wij
Nederlandse burgers die opwarming willen beperken

constateren
dat de hogesnelheidstrein luchtvaart naar West-Europese steden grotendeels kan vervangen. Hij stoot per reizigerskilometer 22 keer minder broeikasgassen uit dan vliegtuigen voor de korte afstand. Hij biedt op reisafstanden tot 850 km dezelfde reistijd (inclusief wachttijden) als het vliegtuig. De Europese Commissie wil het spoornet van hogesnelheidstreinen verdrievoudigen. Maak het personenvervoer in West-Europa hiermee klimaatvriendelijker.

en verzoeken
 met hulp van treinvervoerders West-Europese steden vanuit heel Nederland snel en goedkoop per hogesnelheidstrein bereikbaar te maken;
 het publiek hierover voor te lichten;
 bekend te maken dat het parlement voor korte dienstreizen zelf ook voor de hogesnelheidstrein kiest;
 hogesnelheidstreinen een kans bieden door vliegverkeer op Schiphol te beperken;
 er naar te streven dat korte vluchten door hogesnelheidstreinen worden vervangen.

Ik,

wonende te ...............................

onderteken de petitie Maak reizen in West-Europa klimaatvriendelijk.

{} mijn naam en woonplaats mogen publiek zichtbaar zijn onder de petitie.

e-mailadres
.................................................

We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.


ondertekenen

De originele, te ondertekenen petitie, is bereikbaar via onderstaande link

Zie ook WTL hier

Bekijk bericht op "petities.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Petitie getekend en doorgestuurd!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ V.O.S. Bedankt. Wie volgt?

Geplaatst door de Vries

Gedaan, maar ik denk dat hogesnelheidstreinen op dit moment wat gevoelig liggen. :)

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ de Vries. Ja, met de resultaten van het onderzoek naar het mislukken van de Fyra nog vers in het geheugen kan ik uw opmerking goed plaatsen. Maar met niets doen kom je er ook niet. Arriva heeft al laten weten dat deze maatschappij staat te popelen om in Nederland met snelle treinen te gaan rijden http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/arriva-laat-ons-maar-rijden-op-het-fyra-traject . En verder hoeft de aansluiting op het snel groeiende Europese HSL-net niet per se direct met HSL-treinen te gebeuren. Nederland is niet zo'n groot land dat je tot de grens veel tijdwinst kunt maken. Een goede intercity-verbinding, of een nog niet op topsnelheid rijdende HSL-trein naar de grens is al een hele stap voorwaarts. De Duitse ICE-rijdt nu ook al door tot Amsterdam Centraal. Waarom niet tot Schiphol? Kleine moeite, grote winst.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ook gedaan, ook mijn vrouw.

Geplaatst door gerard uit castricum

Met overtuiging getekend. (Wel jammer van al die weggesmeten miljarden in het gat dat HSL heet. Misschien snijdt het mes aan twee kanten en komt er zo nog een miljoentje terug. )

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Tot mijn verbazing hebben tot nu toe slechts ca. 200 mensen ondertekend. Vraag: zijn de bewoners rondom Schiphol wel genoeg geïnformeerd over deze petitie? Heeft het bestuur van PVRC zijn leden hierover geïnformeerd? Zelfde geldt voor SWAB/Buitenveldert. Beide clubs hebben een zeer groot aantal leden die de Schiphol zaak een warm hard toedragen maar de PVRC webiste relatief weinig bezoeken. Wellicht is enige aanvullende actie door het bestuur geboden of.......?. Het is maar een idee.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@ Dhr de Vries : Wist u dat ons kabinet in 1995 tijdens het grote Schipholdebat ivm de zesde baan .. al HARD beloofde dat de europese vluchten overgenomen zouden worden door de HSL lijnen ? Daarom sluit ik me aan bij@JAAP : WAAR EEN WIL IS IS EEN WEG... Ja een SPOORBAAN

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Erwin, Ik begrijp je reactie erg goed. Veel ondertekenaars is van zeer groot belang . Ik ben als SWAB Vz al onze leden aan het mailen... Ook Milieu Defensie .gaat het publiceren in hun nieuwsbrief . Mensen, laat SVP al uw vrienden en kennissen mee doen. Bij voorbaat DANK !

Geplaatst door Jaap uit Bussum


Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dank Je Jaap !