Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie inwoners Wilsum tegen aanvliegroute vakantievluchten Lelystad

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1148 
|
 RTV Oost 
Petitie inwoners Wilsum tegen aanvliegroute vakantievluchten Lelystad

Inwoners van Wilsum zijn op internet een petitie gestart om te protesteren tegen het luchthavenbesluit dat het mogelijk maakt om chartervluchten uit te voeren vanaf vliegveld Lelystad.
Door het luchthavenbesluit ligt Wilsum pal onder de vliegroute van en naar de luchthaven. De inwoners vrezen waardedaling van hun huizen en onrust voor mensen en dieren door het vliegtuiglawaai. Volgens het besluit gaan de vliegtuigen op een hoogte van 1 kilometer over Wilsum heen
.
Route aanpassen

De initiatiefnemers hopen met de petitie steunbetuigingen te krijgen om de route te laten aanpassen, een Kamerdebat en overleg met lokale en regionale overheden af te dwingen
.
Slecht geïnformeerd

Naast de digitale petitie tegen de aanvliegroute hebben de inwoners ook bij zeker 150 families in Wilsum handtekeningen opgehaald tegen de manier waarop er is gecommuniceerd over de plannen. De ondertekenaars vinden dat ze slecht zijn geïnformeerd. Het is de bedoeling dat de handtekeningen volgende week worden aangeboden aan burgemeester Koelewijn van de gemeente Kampen.

De Boeings en Airbussen voor de vakantievluchten naar bestemmingen rond de Middellandse Zee moeten volgens het plan medio 2018 van en naar Lelystad vliegen. Luchthaven Lelystad gaat een deel van de chartervluchten overnemen van Schiphol, omdat het daar te druk wordt.

Bekijk bericht op "RTV Oost"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

MAAKT DE VNG OOK AL DEEL UIT VAN HET SCHIPHOL MEGANETWERK?

Helaas zal een petitie aan een enkele burgervader niets uithalen. Alle gemeenten zijn betalend lid van de VNG en ook aldaar lijkt de Schiphol Group op handen te worden gedragen.
Kleinere gemeenten hebben het in deze club toch al heel lastig en hoeven op weinig consideratie te rekenen. Maar in onze provincie Noord Holland is het allemaal nog gekker:

De Vereniging van Noord Hollandse Gemeenten wordt NB!! voorgezeten door de C vd K in Flevoland. Laat deze commissaris nu tevens voorzitter zijn van het door de Schiphol Group in het leven geroepen vehikel "Ver. EU DELTAMETROPOOL" , zie http://www.deltametropool.nl .

We maken nu dus mee dat de Schiphol Group via een machtspositie in het Provinciehuis van Haarlem regelrecht de ruimtelijke ontwikkeling aanstuurt!

De PvdA gedeputeerde Talsma omarmt het Urbanisatieprojekt "Sprintstad" dat door die Ver.EU Deltametropool wordt begeleid doorgedrukt! Het zal niet verbazen dat de huidige President-commissaris van Prorail, Hans Alders, hier ook weer nauw bij is betrokken...........

Pas dus op met aan de Shiphol Group gelieerde verenigingen, die blijkbaar over dubbele agenda's beschikken.