Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Personeel KLM: Schiphol zit al drie jaar op slot

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 297 
|
 ad.nl - 03-02-2020 
KLM_lodo_HvS001.JPG

Door Edwin van der Aa

PETITIE - De Ondernemingsraad van KLM luidt de noodklok over het uitblijven van politieke besluiten over de toekomst van de luchtvaart, vooral als het gaat om de plannen met Schiphol. ,,We vragen niet om ongebreidelde groei.’’

Morgen biedt de OR in de Tweede Kamer namens 36.549 KLM-medewerkers de petitie ‘Geen rapporten, maar daden voor de Nederlandse luchtvaart’ aan. Daarin pleit het personeel van de maatschappij voor groei van de nationale luchthaven van 500.000 naar 540.000 vliegbewegingen, zoals het kabinet heeft toegezegd.

,,Allemaal mooie plannen zijn niet uitgevoerd’’, staat er in de petitie. ,,Nu wordt er weer een nieuwe Luchtvaartnota geschreven. Het kabinet maakt beloften niet waar en dat begint steeds meer te knellen. Schiphol zit al drie jaar op slot en Lelystad is al twee jaar vertraagd en is nog steeds niet open. Dit bedreigt onze toekomst!’’

De Nederland­se luchtvaart­sec­tor loopt voorop in de wereld als het gaat om duurzaam­heid
Ondernemingsraad KLM


Groei van de luchtvaart kan best nu de sector al volop ‘vergroent’, beweert de Ondernemingsraad van KLM. ,,De luchtvaart neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om het klimaat en om minder hinder voor omwonenden. De Nederlandse luchtvaartsector loopt voorop in de wereld als het gaat om duurzaamheid.’’

Luchtvaartnetwerk
De actievoerders benadrukken hoe belangrijk de luchtvaart is voor onze economie. ,,Dankzij de luchtvaart zijn er 370.000 banen en er wordt 30 miljard euro bijgedragen aan de economie. Hoofdkantoren komen dankzij het luchtvaartnetwerk naar Nederland.’’

Ze hekelen verder dat de geplande vliegbelasting ‘die zogenaamd voor het klimaat is’ niet wordt besteed aan verduurzaming van de sector. ,,De opbrengst gaat naar de schatkist.’’ In totaal moet de vliegtaks zo’n 200 miljoen euro opleveren.

De eerste versie van de Luchtvaartnota, een kabinetsvisie op de ontwikkeling van de luchtvaart richting 2050, verschijnt naar verwachting ergens de komende weken.

Bekijk bericht op "ad.nl - 03-02-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En van 540.000 naar 580.000 naar 620.000 naar 660.000 en ja u raadt het al naar 720.000 en zo kan je nog jaren doorgaan. Rupsje nooit genoeg.
En dan weer de onzin van 370.000 banen en 30.000.000.000 euro bijdrage aan de economie?
En hoezo duurzaam? Groeien om te vergroenen?
Hoe hoog is de rekening van alles wat ze vernielen?

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

,,We vragen niet om ongebreidelde groei.’’ Dit is nu juist wat wel steeds gebeurt! Er moet eens een eind aan komen.

"Groei van de luchtvaart kan best nu de sector al volop ‘vergroent’, beweert de Ondernemings-raad van KLM. ,,De luchtvaart neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om het klimaat en om minder hinder voor omwonenden." Ik merk er totaal NIETS van alleen maar meer herrie en uitstoot, zeker niet minder.

"Ze hekelen verder dat de geplande vliegbelasting ‘die zogenaamd voor het klimaat is’ niet wordt besteed aan verduurzaming van de sector. ,,De opbrengst gaat naar de schatkist.’’ In totaal moet de vliegtaks zo’n 200 miljoen euro opleveren." Met een CO2-heffing zou er een gelijk speelveld onstaan met ander vervoerders. Tevens worden de externe kosten dan naar de veroorzakers geschoven en niet alleen naar iedereen. Met een kleiner volume aan vluchten zou toch een goed verdienmodel kunnen ontstaan.

En tenslotte: wat heet 'op slot', als je nog 500000 vtb's per jaar hebt?Geplaatst door sara uit amstelveen

Noodklok ? En ons leven dan? ( misschien egoïstisch). Vier nachten verstoord. Verdrukt. Ik moet een project voorstel schrijven. De letters dansen over het papier, ik rook kerosine lucht gister, ik denk al het leven naast ons dat door dit monster der vooruitgang wordt opgeslokt. Ik haat het echt. Voel me machteloos en kwetsbaar.

Geplaatst door Michel uit IJmond

Wat een jankers die klm,rs.......Als je de media een beetje volgt weet je dat k*m doet en dat deze bezigheden geen enkele vorm van matigen of krimp inhoud.

Nee wat een club hypocrieten is dat zeg........oh oh oh wat zijn we toch begaan met het klimaat, oh oh oh wat kan ons die bewoners toch schelen.

Maak maar een crash-landing k*m

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ik raad die KLM-ers aan zsm een nieuwe en nuttigere baan te zoeken. Luchtvaart is niet duurzaam, drijft op subsidie en kost de belastingbetaler bakken geld. De groei is fake en KLM is vergeleken met Ryanair, Emirates etc. ook nog eens de zwakste schakel, een soort V&D, Kodak, Nokia etc.