Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Peiling: Bijna 70 procent is tegen uitbreiding van Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 918 
|
 destentor.nl 
1024px-Lelystad_Airport_control_tower.jpg
Verkeerstoren Lelystad Airport
Credit: Bennie91

Door Paolo Laconi & Dominique Voss

UITSLAGE: een overgrote meerderheid van de online lezers van de Stentor ziet de uitbreiding van Lelystad Airport tot vakantievliegveld niet zitten.

Dat blijkt uit een online peiling van de Stentor. Ruim 57 procent denkt ‘heel negatief’ over de uitbreiding van Lelystad Airport, bijna 12 procent houdt het bij ‘eerder negatief’. Een kwart van de deelnemers (26,4 procent) staat juist positief tegenover vakantievliegveld Lelystad.

Bijna driekwart (73,9 procent) laat weten in de toekomst - als de uitbreiding van Lelystad Airport doorgaat - geen gebruik te zullen maken van de vakantieluchthaven. Ruim een kwart (26,1 procent) is juist wél van plan vanuit Flevoland het vliegtuig te nemen.

Ruim 5000 deelnemers
Afgelopen woensdag en donderdag konden lezers op de website van de Stentor een peiling invullen over de toekomst van de luchtvaart en Lelystad Airport in het bijzonder. Iedereen kon meedoen. Uiteindelijk namen 5.212 mensen de moeite.

De meeste deelnemers (40,1 procent) wonen in Gelderand, 30 procent geeft aan in Overijssel te wonen en 15,4 procent in Flevoland. De rest komt uit andere provincies.

De opening van Lelystad Airport werd tot nog toe vier keer uitgesteld. Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen ligt gaat de luchthaven in november 2021 van start als vakantievliegveld.

De scores op gestelde vragen kunt u zien in het originele artikel, te bereiken via onderstaande link.......

Bekijk bericht op "destentor.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

En hoe ligt dit percentage in onze regio? Hopen we ten onrechte op verbetering bij ons als Lelystad Airport opengaat, net als toen werd gedacht in de Amsterdamse regio met de Polderbaan, of zien we in, dat dit alleen maar ten koste gaat van nog meer Nederlanders en dat het verdere groei zowel daar als hier zal faciliteren?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Geachte heer ir B van Marlen,

Mensen in de regio Kennemerland denken dat Lelystad een “ ver van mijn bed show” zal zijn. Dat was toen met de Polderbaan ook zo.....
Net bekomen van het afblazen van dat ridicule vliegveld op zee dachten we allemaal, pffffff de Polderbaan dat is 35 KM verderop......Inmiddels weten we de waarheid!
Mensen zijn zich er niet van bewust dat de vertrekkende en inkomende vakantievluchten van shithol die naar Lelystad gaan nog meer continentale vluchten zal voortbrengen op shithol.

Dus nog meer herrie en uitstoot en nachtelijke herrie, ik heb geprobeerd om de Dorpsraad van Wijk aan Zee in te lichten over wat Lelystad hier in de omgeving gaat aanrichten.
De dorpsraad van Wijk aan zee heeft het volgens hun woordvoerder te druk met Tata volgens hun woordvoerder ( klm piloot ), deze woordvoerder bagatelliseert de in de toekomst komende overlast en verteld daar niet bij dat het gros van deze vakantievluchten gedurende de nacht plaatsvinden. Verteld daarbij niet dat inkomende en vertrekkende vluchten precies over Wijk aan zee gaan plaatsvinden en vergeet dan ook nog eens dat er nog meer polderkolderbaan overlast zal gaan plaatsvinden.

Ik denk dat deze woordvoerder maar eens zijn sinds kort weer mogen dragen klm pet maar eens moet omruilen voor een origineel Wijk aan zeeërs Zuidwestertje!

Geplaatst door baard uit heiloo

Zo snel mogelijk openen dat Vliegveld , liever vandaag dan morgen ! nogal wiedes deze peiling !. Deze lieden willen wel op vakantie zolang ze er zelf maar geen overlast van hebben. Laat heel Nederland maar een beetje meegenieten , dan wordt de weerstand tegen vliegen alleen maar groter . De luchtkwaliteit , de herrie en de verkeersdrukte zal er hier echt op verbeteren als Lelystad wat vluchten overneemt .
Die krimp gaat er echt niet komen . dus dan is eerlijk verdelen van de lasten wel zo rechtvaardig .
En dan zorgen dat de LVNL het vliegverkeer eens op vaste routes , zo hoog mogelijk ,en met zo weinig mogelijk overlast laat vliegen .