Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Paul Grove: Bouwen in het groene hart

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 598 
|
 Luchtvaartnieuws 
hv_geluidshinder_2813.jpeg

Is bouwen in het groene hart, wat onlangs door Minister Ollongren werd voorgesteld, een goed idee? Ik denk van niet, het lijkt me een rampscenario. Ik wist niet wat ik hoorde. Wanneer de huidige groene gebieden worden volgebouwd komen zij nooit meer terug. De honger naar bouwgrond moet geheel anders worden gestild.

Lees meer in de Column van Paul Grove

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Natuurlijk bouwen in het groene hart!. Het groene hart is geen natuurgebied lol,het is niets dan platte polder. Hen er tientallen jaren gewoond.
Een over het algemeen heel saaie omgeving,daar kan je prima bouwen. Economisch gezien is het groene hart ook veruit de beste locatie. Het is de locatie die de inwoners de grootste mobiliteit en bereikbaarheid van de hele randstad bied. Sneller op het werk,minder filles want minder auto kilometers,bouwen aan een aaneengesloten coherente economische zone. Niet bouwen in het groene hart is het missen van een enorme kans in de lange termijn economische ontwikkeling van Nederland. De sector wil ook graag het groene hart claimen zodat ze daar met vliegtuigen lekker lag overheen kunnen vliegen. Economisch belang daarvan is veel kleiner dan het economisch belang van een logische en efficiente ontwikkeling van de randstad. Ook milieu clubs zouden een afweging moeten maken en niet per definitie tegen bouwen in het groene hart zijn. De alternatieven zijn slechter voor het mileu,gebouwd worden moet er toch.

Geplaatst door anoniem1

maar over de honderden miljarden die naar bijv. ontwikkelingshulp zijn gegaan, horen we nooit meer iets.

honderden miljarden,werkelijk?
Het is een raar artikel en dat vliegveld op zee dat is er de komende 10 jaar nog niet zelfs als men nu begint met bouwen. Beter uitgaan van realistische plannen. Vliegveld zeker mogelijk maar politiek zal het nooit doen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Een zeer slecht en warrig verhaal, Nederland is 90% landbouwruimte en de woningruimte krapte is puur een keuze, zou je 1 a 2% landbouw en veeteelt ruimte opofferen dan komt er zeel veel ruimte beschikbaar en boerenland opofferen is absoluut geen natuur.
Dan hoogbouw op de oude plek van Schiphol..?
Schiphol ligt eigenlijk in heel uitgestrekt gebied, wie wil er nou een hoogbouw flatje daar..
En dan moet vlgs heer Grove ook de overheid nog even het rendement van de pensioenfondsen en hun investeringen in een nieuwe luchthaven ‘garanderen’. Wat een raar betoog zeg.

Gewoon het aantal vluchten minstens halveren, wat boerenakker teruggeven aan de burger en iedereen kan rustig en voldoende ruim wonen in dit land.