Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Partij voor de Dieren en GL hekelen passieve houding inzake vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 616 
|
 brugnieuws.nl 
tb_vliegtuig_PH-BFY.jpg

Redactie: Christiaan Schutte

ZWOLLE - De Partij voor de Dieren heeft samen met GroenLinks in de Statenvergadering het College opgeroepen actief de belangen van Overijssel te behartigen inzake de ontwikkelingen rond het vliegveld Lelystad. De oproep kreeg tot ‘verbazing’ van de indieners geen meerderheid.

In een gezamenlijk persbericht laten ze weten: “Ondanks negatieve effecten op de provincie heeft Overijssel zelf niet meegedaan aan al het overleg dat voorafging aan het regeringsbesluit tot uitbreiding van het vliegveld Lelystad. Wel werd ingestemd met de plannen in 2014, terwijl er geen milieu effect rapportage is uitgevoerd voor Overijssel en wel voor Flevoland en Gelderland. Deze passieve houding leidt er toe dat we in Overijssel met nog meer vliegoverlast komen te zitten dan Twente Airport al met zich meebrengt.”
Fractievoorzitter Lia van Dijk (PvdD): "Tot nu toe is de provincie uiterst passief geweest in het overleg rondom vliegveld Lelystad. Dat onze oproep aan de provincie om eindelijk eens actief te worden nu te vroeg zou zijn vinden we onbegrijpelijk."

Bekijk bericht op "brugnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hier wordt dezelfde politiek bedreven die we eerder en nog steeds bij Schiphol hebben gezien.
Wellicht onder druk gezet, achter de schermen?
Wellicht geldelijke belangen?

Hoe je het ook wend of keert: de omwonenden zijn de klos!