Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Overlast bestaat niet’, zegt minister Schultz over verhoging snelheid op A12 bij Zoetermeer

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1085 
|
 omroepwest.nl 
me_vliegtuig_IMG_0602.jpg


DEN HAAG - De maximumsnelheid op de A12 tussen Zoetermeer en Bleiswijk gaat woensdagavond weer een beetje omhoog. En omwonenden hebben geen enkele reden tot klagen. Dat vindt minister Melanie Schultz Van Haegen van Infrastructuur en Milieu.
De maximumsnelheid op het stukje A12 gaat omhoog naar 130 kilometer per uur. Alleen in de avond en nacht mag er 130 worden gereden. Overdag blijft de snelheid 120. Op het stuk weg ervoor en erna mocht je al 130 rijden. Met dit laatste stukje erbij is het totale 130-traject 17 kilometer. Volgens de minister levert dat de automobilist tijdwinst op. Bovendien komt er een einde aan de onduidelijkheid, omdat het een langer aaneengesloten stuk snelweg wordt: ‘je hoeft je niet meer iedere keer af te vragen: hoe hard mag ik hier?’

Hogere CO2-uitstoot en geluidsoverlast? ‘Dat probleem bestaat niet!’

Argumenten van omwonenden en milieuorganisaties dat een hogere maximumsnelheid voor meer vervuiling en geluidsoverlast zouden zorgen, doet de minister van de hand. Volgens Schultz-Van Haegen verdwijnen alle problemen vanzelf omdat de auto’s schoner en stiller worden. ‘Het is geen probleem, het is meer de beleving’, volgens de minister.


Bekijk bericht op "omroepwest.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Dit artikel gaat niet over overlast van vliegtuigen. Dit toch geplaatst om te laten zien hoe deze dame Schultz denkt. Alhoewel denkt?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Dus de minister bepaalt voor ons waar we wel of niet last van hebben? Beleving is iets subjectiefs en kan van mens tot mens verschillen. Net zoals smaak, daar valt niet over te twisten. Dat zou een minister toch moeten weten?

Geplaatst door gerard uit Castricum

Deze minister heeft in een vorig leven als staatssecretaris ooit gezegd dat het met de overlast van Polderbaan wel meevalt, 'de mensen moeten er nog even aan wennen'. Ik ben benieuwd wanneer dat dan zal zijn, ik ben in ieder geval na bijna 12 jaar Polderbaanoverlast nog steeds niet gewend.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Gerard. Als je dergelijke uitspraken durft te doen, getuigt dat van grote onkunde. Het is wetenschappelijk bewezen dat geluidshinder schadelijk voor de volksgezondheid is en aan ultrafijn stof kun je niet wennen; daar ga je op een gegeven moment gewoon eerder aan dood. Ja, dood zijn went heel snel.