Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Overlast Airport Eindhoven: Verdeling vlieghinder is lastige klus

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1215 
|
 ed.nl - 07-02-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Analyse door Rob Burg

EINDHOVEN - 2018 was goed voor een recordaantal klachten over vlieghinder. De meeste van de 45.000 meldingen kwamen uit het gebied ten noordoosten van Eindhoven Airport. Dat was ooit anders.

Enkele jaren terug lieten de rapportages van de vliegbasis een totaal ander beeld zien. Verreweg de meeste overlastmeldingen kwamen toen uit de Kempen. Inwoners van gemeenten als Veldhoven en Eersel trokken het vaakst aan de bel.

Vooral Wintelre kreeg het kort daarna voor de kiezen. Eind 2014 werd een nieuwe vliegroute - 1B - van kracht, waarna opeens veel meer vliegtuigen dan voorheen over het dorp scheerden.

Lees verder via onderstaande link..............

Bekijk bericht op "ed.nl - 07-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Blijft toch wel vreemd, dat een bedrijf gaat uitbreiden (tegenhouden lukt helaas niet) en vervolgens zegt tegen de omwonenden 'verdelen jullie maar de overlast'!

Geplaatst door anoniem1

Is erg slim/geniepig. Speelt de omwonenden tegen elkaar uit zodat men andere omwonenden de schuld gaat geven ipv Eindhoven airport.
Luchtvaart sector is de meest cynische sector van het land. Infiltratie en fake news,fake accounts om publieke opinie te beinvloeden. Alles om het verzet tegen de overlast te versplinteren en de overlast hebbenden tegen elkaar op te zetten.
We moeten ons hierdoor niet van de wijze laten brengen. Focus op de sector en niet op andere overlast hebbenden en nimby gedrag, Ook al is het soms waar,het helpt alleen de sector.

Geplaatst door sara

Daar is I dan weer ''een zo eerlijk mogelijke verdeling van de hinder''

Dan zijn nu jullie weer hoor, wel zo eerlijk. De wind als beul? Razende motoren over je huis en nacht braken: de schuld van de wind! Dat is dan wind's oordeel, overlast bepaald door natuurfenomenen, sure. Deze schandalige horror die voor zoveel mensen niet te harden is is menselijk en ook nog eens voor de helft niet nodig.

De wind raasde vroeger gewoon door de takken, of deed de blaadjes ritselen of de sloten bevriezen. Of blies dijken door, de toekomst?

Geplaatst door sara

@anoniem1 en Elodie: precies dat.