Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oud-wethouder Wil Spaanderman van Uitgeest bemoeit zich met vlieghinder.

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 430 
|
 NHD 
Wil_Spaanderman.jpg

De Uitgeestse oud-wethouder Wil Spaanderman neemt zitting in de nieuwe Maatschappelijke Raad Schiphol. Hij vertegenwoordigt de bewoners uit het buitengebied van de Polderbaan.

Spaanderman heeft een uitgesproken mening over Schiphol. „Net als bij Tata Steel moet bij Schiphol het roer om”, zei hij begin vorig jaar tijdens een commissievergadering in Uitgeest. In die vergadering werd het GGD-onderzoek besproken dat dertien procent van de Uitgeesters ernstig slaaptekort heeft door vlieghinder. „Schiphol gedraagt zich alsof het een status aparte is. Plan luchtvaartbijeenkomsten, plaats eigen meetstations, maak er een verkiezingsitem van, stuur aan op krimp, stap desnoods naar de rechter. Deze discussie over hinder en overlast gaat om de kwaliteit van leven.”

Dat is ook precies waar de Maatschappelijke Raad Schiphol over wil praten: de kwaliteit van de leefomgeving rond Schiphol. In de raad die als opvolger van Omgevingsraad Schiphol op 1 juli wordt geïnstalleerd, zitten straks naast een aantal maatschappelijke organisaties tien bewonersvertegenwoordigers, per landingsbaan twee. Naast Spaanderman vertegenwoordigt Jenke Halverhals uit Zwanenburg de Polderbaan, maar dan het binnengebied.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft de verplichting om deze adviezen mee te nemen in de besluitvorming rondom de leefomgeving van de nationale luchthaven.

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht