Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opvallend: TUI EN KLM STUNTEN MET PRIJZEN NAAR DE ANTILLEN

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 239 
|
 Luchtvaartnieuws 
tb_vliegtuig_KLM-PH-BVG.jpg

TUI en KLM stunten met lage prijzen om reizigers aan boord van hun vluchten naar de ABC-eilanden te krijgen. Met TUI betaalt een reiziger in september slechts 429 euro als basisprijs naar Aruba, Bonaire of Curaçao. KLM zit op 549 euro. De lage prijzen zijn opmerkelijk, aangezien reizigers die Europa uit willen naar een 'gele' bestemming nog bar weinig keuze hebben buiten de Antillen.

In pakketvorm kun je met Corendon voor 549 euro zeven dagen verblijven in Livingstone Jan Tiel en zelfs voor slechts 849 euro in het ultra all-inclusive Mangrove Beach Resort vlak bij Willemstad. Corendon heeft groot ingekocht bij KLM en een prijs weten te onderhandelen die ruimte biedt om er een hotelovernachting aan te koppelen en toch winst te maken.

Met TUI zit je voor 499 euro in september negen dagen op Curaçao in een driesterrenhotel - inclusief transfer van en naar de luchthaven - en voor 549 euro in een viersterrenhotel.

Bananen


KLM laat in een reactie weten niet op het prijsbeleid voor specifieke bestemmingen in te gaan, maar wil er in algemene zin het volgende over kwijt: "In de luchtvaart wordt gebruikgemaakt van zogenoemde ‘dynamic pricing’, waarbij de prijs van een stoel afhankelijk is van de vraag enerzijds en beschikbare stoelen anderzijds. Het is niet zo dat te allen tijde de prijs enkel oploopt door de factor tijd. Een vliegtuigstoel is vergelijkbaar met het verkopen van bananen: als ze niet verkocht worden, moet je ze weggooien. Een vliegtuigstoel staat ongeveer een jaar in de verkoop. Ver voor vertrek is er relatief veel vraag in het prijsgevoelige vrijetijdssegment en pas korter voor vertrek komt er vraag vanuit het zakelijke segment. Voor het zakelijke segment is tijdstip/schema en flexibiliteit belangrijker en daarvoor is men ook bereid extra te betalen, maar het is onzeker hoeveel van dit type reizigers er te verwachten zijn", aldus een woordvoerster van KLM.

Lees verder op

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Met TUI op zakenreis naar de ABC eilanden? Nooit van gehoord!

Geplaatst door Jos uit Amsterdam

Er is nu heel ongezonde situatie in de luchtvaart. Enerzijds forse staatssteun aan maatschappijen als KLM. Anderzijds prijsvechters die heel goedkoop vliegtuigen kunnen leasen. Daardoor overcapaciteit en prijsdumping. KLM blijft vliegen zolang de variabele kosten (kerosine en dergelijke) maar goed gemaakt worden. Hoekstra (wij dus) vult de tekorten door de vaste kosten bij KLM wel aan. Stoppen met staatssteun en de luchtvaart normaal belasten zoals andere sectoren is de enige manier om een einde te maken aan de overcapaciteit en prijsdumping. Goed voor het milieu en de economie.