Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oproep voor mailbom: ‘Bestook Kamerleden met e-mails over vliegroutes’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 948 
|
 Omroep Gelderland 
me_vliegtuig_IMG_0607.jpg

Kamerleden van de vaste Kamercommissie Infrastructuur lopen de komende dagen kans dat hun mailbox volloopt met post over de vliegroutes boven Gelderland. De zogenoemde 'mailbom' is een idee van Ruud Jager uit Epe. Hij lanceerde zijn plan dinsdagavond tijdens de informatiebijeenkomst over vliegroutes in Apeldoorn.

Jager roept op om de Kamerleden te bestoken met e-mails, zodat inwoners van de gebieden waar de vliegtuigen straks naar alle waarschijnlijkheid zullen overvliegen hun ongenoegen kenbaar maken.

De 'bom' moet voor donderdagmiddag verstuurd zijn, want dan debatteert de Kamer weer over Lelystad Airport. Het motto is 'maak de Kamerleden deelgenoot van uw zorgen'.

Paarden op hol


Ruud Jager is normaal gesproken in de weer met zijn paarden en de Eper Paardenvierdaagse, waar hij voorzitter van is. Maar nu gaat het om iets heel anders: de vliegtuigen die straks relatief laag zullen overvliegen om Lelystad Airport te bereiken.

Maar ook dat onderwerp heeft met paarden te maken: volgens een raadslid uit het dorp kunnen dieren op hol slaan van de vlieggeluiden. Een voorstelling van zaken die dinsdagavond door Hans Alders van de Alderstafel direct van tafel werd geveegd. 'Ik twijfel ten zeerste of dat mogelijk is.'

De Alderstafel is een overleg waar wordt gepraat over de ontwikkeling van vliegveld Lelystad.

Bekijk bericht op "Omroep Gelderland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Is dit iets om misschien ook eens vanuit de ijmondregio te organiseren?

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Nee. Wel gefundeerde, zo mogelijk felle kritiek en constructieve voorstellen, geen volstrekt overtrokken acties met berichten die geen mens gelooft. En zeker niet Kamerleden die zelf kritiek op het kabinet hebben, ergeren en onbereikbaar maken.

Geplaatst door anoniem

Wat ik mij afvraag is hoe het zit met de routes na 2023. Men zegt steeds dat de capaciteit van lelystad in eerste instantie beperkt is todat het luchtruim anders is ingedeeld.
Betekend dit dan dat de routes weer gaan veranderen waneer het zover is en is er al iets bekend over mogelijk andere routes na de herindeling van het luchtruim?

Geplaatst door gerard uit Castricum

Wat denk je zelf?

Geplaatst door Marianne Plof -Vlieg-Hesje uit Castricum

Hans Buurma, u stelt een redelijke strategie voor bij mensen die ontvankelijk zijn voor constructieve kritiek, wederhoor en ergens in het midden uitkomen, de zogenaamde consensus,
zodat partijen zonder gezichtsverlies verder samen kunnen werken. Ben het met u eens. Hoe is een complexe vraag ?
Het voorstellingsvermogen bij dit dossier en onderzoekers zoals de MER overstijgt elke beschavingsnorm, zo ook de congsie van de z.n. tijdelijke machtigen.

Op 28-09-2017 geschreven door Bert Wagendorp:
Ter informatie:https://www.volkskrant.nl/hondsbrutale-leugenaars-bij-schiphol-hebben-schijt-aan.
Na dit artikel gelezen te hebben zonken de schoenen van mevrouw Plof -Vlieg- Hesje diep in de modder. Wat te doen met veel mensen in Nederland om adequaat samen te werken ? Uiteindelijk heeft Schiphol wel in zijn goede/ verkeerde voet geschoten door meteen zo brallen over uitbreiding met in het zog de vele meelopers ( gedurende 25 jaar). Wat kunnen we doen ?