Platform Vlieghinder Kennemerland
 

OPROEP: minder vliegen vanwege het milieu?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 920 
|
 telegraaf.nl - 05-10-2018 
hs+vt.png

We weten allemaal dat vliegen niet goed is voor het klimaat, maar je bent met het vliegtuig wel snel en makkelijk op plaats van bestemming. Vliegt u minder vanwege het milieu of wellicht maakt u andere keuzes als het om klimaatvriendelijk reizen gaat? We zijn benieuwd!

In veel gevallen is het vliegtuig ook nog eens goedkoper dan bijvoorbeeld de trein. Lastige keuze dus, als je toch rekening wil houden met het milieu... Of niet?

Maakt u minder verre reizen of juist minder frequent? Kiest u voor een alternatief vervoermiddel dan het vliegtuig of compenseert u milieubelastende reizen juist op een andere manier?

Graag horen we of u er voor kiest minder te vliegen vanwege het milieu. Wat zijn wat u betreft goede alternatieven?

Stuur uw reactie naar check-in@telegraaf.nl

Volgende week komen we terug op het onderwerp in ons magazine VRIJ.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl - 05-10-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het werkende mailadres: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Nou, prachtig weer vandaag maar de stinkstaven vliegen over amstelveen. Ramen dicht dus. Ik hoop dat mensen minder gaan vliegen want het is gewoon een heel nare en tegennatuurlijke gewoonte. Totdat er een goede uitvinding is gedaan om de zwaartekracht te tarten is het geen goed idee om met grote brandende motoren zoveel gewocht door de lucht te stuwen boven de hoofden van mensen. Soms verbaas ik mij dat mensen het überhaupt nog als een keuze beschouwen, het is onze ondergang als we niet minderen, of de mensen van de vvd dat argument nou leuk en zinvol vinden om te horen of niet, het is gewoon de realiteit. Dus mensen, er is geen keuze helaas, het moet minder....Daar komt weer zo’n bulderende gifspuiter voorbij, het is een primitief en armoedig voertuig

Geplaatst door Bas van den Born uit Wijk aan Zee

Mooi zou zijn als de Transaviaas niet meer na 22:00 richting schilphol komen, nachtbrakers

Geplaatst door Michel uit Wijk Aan zee

Zo, even mijn mening over de vliegerij geventileerd aan deze krant en ik kan u vertellen dat ik geen enkel positief woord heb vermeld over deze vervuilende, ziekmakende, klimaatslopers,herrie producerende vliegbakken.

Ben ik de enige...........?

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Helaas kunnen degene die last hebben van de vliegtuigen, geen echte vuist maken richting de politiek in Den Haag. Je zou verwachten dat onze gekozen politici beslissingen neemt voor de toekomst. Echter de Schipholgroep is volgens mij te machtig en heeft ook in de politiek zijn 'poppetjes' zitten. Er dient een goed en betaalbaar alternatief te komen, zoals het (internationale) treinverkeer goedkoper maken. Zolang men in het vliegtuig stapt, doordat de ticket, mede door ons als belastingbetalers, goedkoop blijft, zal er niets veranderen. Jammer.

Geplaatst door B

Hoe zo een alternatief om op een verre vakantiebestemming te komen, vroeg ging gewoon het merendeel in Nederland of naar omringende landen op vakantie, wat is daarop tegen? Als vliegen teveel van onze gezondheid en klimaat vraagt is het gewoon geen optie meer, klaar. Nu is het zo als ‘s nachts 200 mensen opstijgen voor hun weekje weg, worden 200.000 mensen uit hun diepe slaap gehaald, merendeel zonde dat ze het weten.