Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oproep: ga grenzen stellen aan het aantal vliegbewegingen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 469 
|
 wantoestandenluchtvaart.nl 
wp_luchtfoto_2892.jpg

Het kabinet laat zich leiden door de luchtvaartsector. De luchtvaartsector heeft een alternatief plan bedacht waarmee zij zich niet aan de klimaatafspraken van Parijs houden. Dat plan heet CORSIA en treedt pas in werking in 2021 en duurt slechts tot 2035. Het is een vrijwillig plan zonder verdere sancties.

Met CORSIA doet de luchtvaartsector net alsof zij klimaatneutraal gaan vliegen, maar dat is niet zo. Want met CORSIA gaat de luchtvaart groeien met een factor 7,8 in 2050. De uitstoot van broeikasgassen groeit zo dus ook enorm!

De enige manier om de ontwikkeling van de luchtvaart binnen de grenzen van de klimaatafspraken van Parijs te houden, is het begrenzen van het aantal vliegbewegingen, zowel op landelijk niveau als per luchthaven. Deze aanbeveling voor het Nederlandse luchtvaartbeleid wordt onderbouwd in de nota regulering luchtvaart, die je hier kunt downloaden.

Op 15 mei is er een plenair debat over dit onderwerp in de Tweede Kamer. Wilt u voor die tijd kamerleden benaderen, dan kunt u dat doen via de website van wantoestandenluchtvaart.nl.

Lees het hele bericht via de link hieronder.

Bekijk bericht op "wantoestandenluchtvaart.nl"

Reacties op dit bericht