Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opnieuw grote fouten ontdekt in het milieurapport van Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 945 
|
 npostart.nl 
Lelystad_wwijzer_hvs.jpg

EenVandaag: Opnieuw grote fouten ontdekt in het milieurapport van Lelystad Airport.

De reportage is te zien via onderstaande link..................

Bekijk bericht op "npostart.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Klaar uit Oegstgeest

Hulde voor het doorzettingsvermogen van Leon Adegeest.
Weer een leugen ontmaskerd.
Het gaat maar door.....

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Die Leon Adegeest is een topper inderdaad, Niets dan respect voor zijn moraal en kunde.
Hoe kan het toch dat er in NL zo’n gure rechtse wind waait, dat mensen massaal op doortrapte vvvd-ers en forummers stemmen die ons geld afpakken, ons voorliegen, ons duperen en alleen maar aan hun BV Nederland denken.

Geplaatst door Josje uit Amsterdam

Na te zijn bijgekomen van deze nieuwe onthullingen van Leon Adegeest heb ik even
gegoogled op het bureau dat de berekeningen heeft uitgevoerd, Adecs Airinfra. Dat promoot zichzelf als partner voor de luchtvaart:
'We are at the forefront of the industry, combining creative solutions, in-depth knowledge and extensive experience, to deliver Airport IT Solutions through Adecs AirSystems and Airport Consultancy Services through our consultancy department Adecs Airinfra Consultants.
Since 2000, our team has been on a mission to support airports in their development, by delivering cost-effective, efficient and reliable solutions. Our ability to help customers solve the most complex problems is distinctive and we have built a reputation for innovation.'
(https://www.copybook.com/companies/adecs-airinfra-bv#home)

In mijn naïviteit zou ik denken dat een milieueffectrapportage door een onafhankelijke instantie moet worden uitgevoerd, maar het is blijkbaar volstrekt normaal dat een ministerie hiervoor een servicebureau voor de luchtvaart inhuurt. Dat deugt om te beginnen al van geen kanten.

Geplaatst door wim uit Castricum

Is dit bureau ook bij de MER Schiphol betrokken?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Welke partij gaat daar eens Kamervragen over stellen?

Geplaatst door Josje

Weer even gegoogled en ja, Adecs Airinfra zit ook achter de MER Schiphol. Dit keer blijkbaar ingehuurd door Schiphol zelf, die de aanbiedingsbrief stuurt.
Zie: https://nieuws.schiphol.nl/concept-mer-schiphol-beschikbaar/
In die brief staat aangegeven dat er contra-expertise is ingeschakeld:
'Bij de gesprekken over de toekomst van Schiphol is het van belang dat alle betrokkenen erop vertrouwen dat de feitelijke inhoud van de concept MER klopt. Op initiatief van Schiphol is de concept MER daarom kritisch bestudeerd door diverse experts, bewoners en de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland. Zij keken naar het gestelde kader, het proces en het gebruikte rekenmodel.'
Via bovenstaande link is een rapport te downloaden (Technical Challenge MER NNHS Schiphol Deel 5) met de bevindingen van de partijen die de contra-expertise hebben gedaan. Mijn oog valt meteen op deze passage op pagina 4:
'PwC benadrukt dat de scope van de model-technische review beperkt is gebleven tot de delen van de berekening die tijdens de review toegankelijk waren.
Daarnaast wijzen de partijen erop dat ten tijde van de Challenge het MER NNHS deel 5 nog niet volledig beschikbaar was waardoor een volledige inschatting van de juistheid van gegevens en effecten niet mogelijk was.'
Aldus de schrijver van het rapport, bureau MovingDot. Volgens hun website zijn zij 'experts in air traffic management'; die site maakt een minder gelikte en commerciële indruk dan die van Adecs Airinfra. Schiphol had als opdrachtgever klaarblijkelijk de eindregie, ook bij de contra-expertise. Wil je echt onafhankelijk onderzoek doen, dan moet dit volgens mij niet op deze manier en zou de regie op het proces en het onderzoek in handen van een onafhankelijke of samengestelde commissie moeten zijn.