Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opinie: Waarom de HSL de luchtvaart verslaat

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 527 
|
 dvhn.nl 
hs.png

Opinie Frank Menger

Benno Baksteen schreef zaterdag dat de luchtvaart op milieugebied beter presteert dan snelle treinen. Zijn vergelijkingen gaan mank.

In elke discussie met de luchtvaartsector komen dezelfde argumenten op tafel. Die voor een deel als drogreden afgevoerd kunnen worden, want de luchtvaart kan een aantal dingen niet die een hogesnelheidslijn (HSL) wel kan. Maar daar wordt graag aan voorbijgegaan door de luchtvaartsector.

Lees verder via onderstaande link.....................

Bekijk bericht op "dvhn.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Die Benno Baksteen! Alweer gezakt als een....
Heeft hij ook de factor 3 genoemd voor de echte opwarmingseffecten van luchtvaart? En dan nog steeds beter dan de trein op groene stroom?

Geplaatst door baard uit heiloo

Nederland is inmiddels heel bedreven in Hoge Snelheidstreinen ( Fyra !! ) en het aanleggen van het daarbij behorende spoor !. kostte dat geen 11.000.000.000 euro . en dat stukkie Betuwelijn
5.000.000.000 euro. En rijd die HSL nu al , en is er al een ( Duitse ) aansluiting voor de Betuwelijn . Dus Nee , ik denk niet dat de HSL het gaat winnen .
Ik schat dat er eerst nog een miljard of 10 verspilt word , om dan in 2040 te gaan denken aan het verplaatsen van dat Klote Schiphol.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Dit ging over de beperkte klimaatimpact van de HSL die nu al rijdt: Londen met omliggende steden, Brussel, Parijs en verder in Frankrijk. Exploitatie door Britse en Franse bedrijven.

Ik ben er mee eens dat uitbreiding van het HSL-spoornet er in vele jaren niet in zit. Het kabinet denkt alleen maar in luchtvaartgroei.