Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opinie: VVD-Aalsmeer baalt van overlast van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1243 
|
 dichtbij.nl/amstelland 
gh_vliegtuig_030504_1902GNDSC02129.jpg

Door Jan Balk, Dichtbijredacteur


AALSMEER
- Recentelijk was Barbara Visser, Tweede Kamerlid voor de VVD en als zodanig woordvoerster over Schiphol, op uitnodiging van het lokale VVD bestuur op bezoek in Aalsmeer. Tijdens de bijeenkomst lieten verschillende aanwezige VVD’ers weten dat ze balen van de overlast, die de luchthaven met zich mee zou brengen.

Volgens Visser is Schiphol een belangrijke economische pijler in Nederland. De luchthaven zou 300.000 mensen aan een baan helpen en de Nederlandse economie aan een economische bijdrage van 26 miljard helpen.

Overlast
De vele aanwezigen van de Aalsmeerse VVD vinden ook dat Schiphol belangrijk is voor de regio, maar lieten daarnaast een duidelijk kritisch geluid horen. De luchthaven zou voor te veel overlast zorgen. De lokale partij liet hier eerder ook al een kritisch geluid over horen. VVD-Aalsmeer is bovendien ontevreden over de wijze waarop de gemeente Aalsmeer zich inzet voor Schiphol. Die lobby draagt volgens de lokale VVD absoluut onvoldoende bij aan de beperking van de Aalsmeerse overlast en het daaraan bestede bedrag van € 50.000 had veel nuttiger besteed kunnen worden.

“Veel Aalsmeerse ondernemers en veel Aalsmeerse inwoners hebben, direct of indirect, een economische binding met Schiphol”, zegt fractievoorzitter van de VVD Robert van Rijn in een persbericht van zijn partij. “Wij begrijpen daarom ook het standpunt dat de landelijke VVD hierover inneemt, zoals Visser dat vertelt. De VVD Aalsmeer denkt daar echter genuanceerder over. Er wordt te lichtzinnig over zaken als geluidsoverlast en gezondheidsrisico's heen gestapt.”

Klachten
Van Rijn gaat er vanuit dat er iets gedaan wordt met zijn klachten over Schiphol. “Het kritische geluid dat de VVD Aalsmeer ook nu weer inzake het Schiphol dossier heeft laten horen, is absoluut aangekomen bij Visser” aldus van Rijn.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl/amstelland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Laten we dat maar hopen... w.b. die dame Visser... Ingewijden weten, sinds kort, dat de VVD Tweede kamerfractie juist nog meer capaciteit wil , te bepleiten tijdens het komende A.O. in vermoedelijk januari . Te Amstelveen -Buitenveldert zijnook eenaantalVVDers furieus