Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Opinie: vrijwillig faillissement Air France - KLM beste oplossing

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2960 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 01-05-2020 
KLM_lodo_HvS001.JPG

SCHIPHOL - Het zou beter zijn om Air France-KLM failliet te laten gaan en twee onafhankelijke, maar intensief samenwerkende maatschappijen te ontwikkelen. Dat schrijft Marc van Ravels, voormalig adviseur van het bestuur van Air France-KLM en deskundige op het gebied van Frans-Nederlandse relaties, in een ingezonden opiniestuk.

Air France-KLM mag niet failliet gaan, luidt de veelgehoorde stelling. Maar het faillissement van ‘de combinatie’ kan de oplossing betekenen voor de hardnekkige problemen die leven op de hoofdkantoren in Amstelveen en het Franse Roissy. Dit artikel pleit niet voor het einde van KLM en Air France, maar voor een gewijzigde inrichting van hun samenwerking. En voor een andere aanwending van 11 miljard euro, waarvoor de Nederlandse en Franse regering bereid zijn de geldbuidel te trekken.

Op de keper beschouwd is het coronavirus niet de oorzaak van een herziening van de relatie, maar de katalysator. Schipbreuk leek op termijn al onvermijdelijk, maar tekent zich nu scherper af.

Lees dit interessante opiniestuk in Luchtvaartnieuwsnl verder, via onderstaande link..................

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 01-05-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Prima hoor een failliet klm, maar als je tussen de regels leest is dit gewoon een ‘koopmaaruit’ artikel waar ik als belastingbetaler weer de rekening van krijg.
Doek die zooi gewoon op en ga lekker vliegbedrijfje in Parijs spelen en neem vooral alle vrachtvliegtuigen mee.

Geplaatst door @Kabinet_Klm uit Badhoevedorp

Inderdaad, rechtsom gaan we toch weer betalen.
Uiteraard is een PRIVATE herstart beter. Daarom zijn dit soort zaken in de wet ook zo uitgewerkt en is staatssteun in principe verboden. Net als de vorige crisis willen politici dit niet zien. Bang, veel lobby, dus liever 'whatever it takes' miljarden van de burger hierin storten en maar hopen....

Volg mij op:
https://twitter.com/Kabinet_Klm

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Dit opinie stuk van iemand die de luchtvaart wereld en AFKLM goed kent, en dat op de website luchtvaart nieuws (hetgeen een website is van en voor de luchtvaart sector) is toch wel opmerkelijk.
Ik kan het niet anders lezen dan zijnde een proef ballon en dat er over dit scenario nu serieus nagedacht word in de sector zelf en de nederlandse politiek. Het feit dat er nog steeds geen duidelijkheid is over het uiteindelijke steun pakket is ergens ook wel een teken aan de wand dat men er niet gemakkelijk uit komt samen met de fransen.
Ik heb het gevoel dat de fransen nu voor zichzelf kiezen en dat klm en de nederlandse staat misschien niet zoveel keuze hebben in deze. Wat ze graag willen dat lijkt niet te lukken met de fransen.

Het is wel te hopen dat men binnenkort de knoop doorhakt,wat de beslissing ook moge zijn. Hoe langer een beslissing uitblijft hoe duurder het word en hoe later men kan beginnen met de nieuwe koers.

Geplaatst door Gerard uit Purmerend

Goede column. Het overwegen waard. Dan kunnen we ook zelf weer bepalen hoe KLM en Transavia zich moeten gaan ontwikkelen. Wat mij betreft: veel minder transferpassagiers, en die Aziatische toeristen mogen ook thuis blijven. En Nederlanders ook wat minder naar Azië e.d. op vakantie. Europa en onze Caribische Koninkrijksdelen zijn ook heel mooi.