Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ook toerisme klaar met vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 684 
|
 rtvmaastricht.nl - 19-12-2018 
tb_leefomgeving_castricum_Korendijk.jpg

Na klachten van omwonenden over Maastricht-Aachen Airport (MAA) heeft nu ook de toeristische sector haar ongenoegen over het vliegveld geuit.

Toeristische ondernemers in Zuid-Limburg dringen per brief aan op een andere exploitatie van het vliegveld, waardoor er minder lawaai en vervuiling optreedt. Volgens de ondernemers is dit van groot belang omdat het toerisme in Zuid-Limburg gericht is op stilte en natuur. Juist de toeristenindustrie levert meer banen op en heeft meer omzet dan het vliegveld en de logistiek.

De briefschrijvers vragen om in de nieuwe vergunningsprocedure rekening te houden met de kwetsbare natuur en het welzijn van de recreanten. De vliegtuigen dalen vaak over natuurgebieden zoals onder andere de Bemelerberg, het Gulpdal en het Geuldal. Dit verstoort de stilte in de natuurgebieden en wekt gasten uit hun slaap. De ondernemers zijn bang dat geluidsoverlast en fijnstof tot grote reputatieschade voor Zuid-Limburg kan leiden.

De briefschrijvers sturen niet op een sluiting van MAA aan, maar willen onderzoeken hoe het vliegveld het regionale toerisme kan versterken.Bekijk bericht op "rtvmaastricht.nl - 19-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

De oplossing is simpel. Het regionale toerisme kan versterkt worden door MINDER vluchten vanaf MAA.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Het is waar, ik was twee jaar geleden in een hotel in Valkenburg en tot mijn verbijstering trokken er loodzware Boeing stinkstaven over het prachtige land heen...ik ga daar dus niet meer heen, vooral niet als het erger wordt. Die vliegtuigen verpesten alles, ze zijn de metafoor van de teloorgang van onze verzorgingsstaat, het is een verslavingsstaat geworden. Mensen worden moedwillig verslaafd gemaakt aan behoeften die ze niet nodig hebben, omwille van een economie die ze wordt voorgeschoteld als een soort godheid die gediend moet worden. VVD voorop...het is van een domheid die niet meer goed te praten is, een dwaling en wanbeleid. De huidige coalitie gaat hier nog wel iets van horen want onze kinderen worden met de shit opgescheept, bedankt regering, echt heel dapper maar niet heus...

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Annelie 100% mee eens. Ik was vorig jaar op een Camping in Schin op Geul. Was ik vaker geweest, maar nu voortdurend rotherrie van die vliegtuigen. Zuid Limburg is niet meer aantrekkelijk voor vakanties. Ik ga er niet meer heen voor een vakantie!

Geplaatst door Thijs uit Zevenaar

Ben er ook mee eens!! En zelfs op de Veluwe is het niet meer rustig Bah!