Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ook kinderen ernstig de dupe van vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 717 
|
 deswollenaer.nl - 18-12-2017 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Ingezonden door: F Danisman

Vliegtuiglawaai is hinderlijk voor veel mensen. Het blijkt ook slecht te zijn voor de gezondheid van kinderen.

Vliegtuiglawaai kan ervoor zorgen dat het geheugen van kinderen achteruit gaat. Ze gaan ook slechter lezen door vliegtuiglawaai. Ook hebben kinderen veel meer stress hormonen in hun lichaam en blijkt hun bloeddruk omhoog te gaan. Dit is al in veel verschillende onderzoeken aangetoond.

Dat kinderen geheugen- en leesproblemen krijgen door vliegtuiglawaai staat ook op de website van de overheid. Daar staat ook dat de overheid haar best doet om deze overlast te beperken. U en ik weten intussen dat de luchtvaart alleen maar groeit.

In de Randstad vliegen vliegtuigen al op 600m hoogte over. Daar zijn veel kinderen al jarenlang de dupe van de ongeremde groei van de luchtvaart. Ook via vliegveld Lelystad is er sprake van laagvliegroutes.

Wilt u ook meehelpen deze wantoestanden te stoppen? Teken dan de petitie zodat er een parlementaire enquête komt naar de wantoestanden in de luchtvaart.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.wantoestandenluchtvaart.nl Dat kan hier.

Daar kunt u ook de petitie tekenen.

Bekijk bericht op "deswollenaer.nl - 18-12-2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Zag deze tweet: #Overheid constateert: geluidsoverlast slecht voor kinderen. Van zelfde overheid mag nu dicht bij #Schiphol worden gebouwd (was een bouwverbod wegens teveel geluidshinder!). Hoe verdorven kan overheid zijn! Ouders mogen niet klagen bij Schiphol. Kinderen later wel bij overheid?