Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ook Gelderland baalt van Vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 786 
|
 gelderlander.nl 
hvs_lvnl_DSC_2527.jpg

Door Rob Berends

ARNHEM - Ook Provinciale Staten van Gelderland hebben genoeg van het gerommel rond de vliegroutes naar Lelystad Airport. Voordat het vliegveld open kan, moet eerst het luchtruim worden heringedeeld.

Daarmee moet voorkomen worden dat vliegtuigen lang laag over Gelderland vliegen. Een grote meerderheid van de Staten stemde daarvoor. Dat gebeurde ook in Overijssel. ,,Oost Nederland geeft vandaag een krachtig signaal af’’, zei Antoon Kanis van D66 Gelderland.

Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, namen eerder al hetzelfde standpunt in. De motie was een initiatief van de ChristenUnie en de SP. Ze constateren dat veel inwoners het vertrouwen in de overheid kwijt zijn geraakt. Als het kabinet doorgaat op de ingeslagen weg, zal dat vertrouwen niet terugkeren, stellen ze.

Dat in de afgelopen maanden een nieuwe vliegroute over nationaal park De Hoge Veluwe en Ede ingetekend was, wekte veel woede.

Niet ingelicht
Dat Gelderse politici daarover niet waren ingelicht, heeft het humeur van de Gelderse Statenleden er niet beter over gemaakt. ,,Geen telefoontje, geen appje, niks’’, zei Corrie-Christine van der Woude (VVD). Zij zei erbij dat haar partij ook de lasten van Lelystad Airport wil accepteren. ,,Ook Gelderlanders moeten kunnen reizen. Vliegen betekent welvaart’’, zei ze. De PVV stemde als enige tegen. Deze partij is helemaal tegen de komst van Lelystad Airport.

De Tweede Kamer debatteert komende week over hoe het verder moet met het nieuwe vliegveld.

Bekijk bericht op "gelderlander.nl"

Reacties op dit bericht