Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onze gezondheid en ons woongenot zijn in gevaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1512 
|
 beschermingtegenvliegtuighinder.nl - 13-10-2020 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7648.JPG

BEWONERS ROND SCHIPHOL STAPPEN NAAR DE RECHTER
Langdurige blootstelling aan lawaai en vervuiling door vliegverkeer leiden tot ernstige gezondheidsklachten. En ook het woongenot wordt zwaar aangetast. Deze feiten zijn niet nieuw. De overheid is ervan op de hoogte en heeft de taak de bewoners tegen deze negatieve effecten van het vliegverkeer te beschermen. Echter als het om de luchtvaart gaat, dan geeft de overheid niet thuis. Bewoners rond luchthavens voelen zich behandeld als tweederangsburgers en dat zijn ze zat. Ze stappen daarom naar de rechter.

STICHTING RECHT OP BESCHERMING TEGEN VLIEGTUIGHINDER
De in de luchtvaartnota 2020-2050 van minister Van Nieuwenhuizen gepresenteerde groei tot 800.000 vluchten, doet de bewoners rond Schiphol het ergste vrezen. Reden voor de bewoners om de minister te laten weten dat zij de eenzijdige focus van de overheid op de luchtvaart niet langer accepteren. Drie bewonersverenigingen hebben zich per 1 april 2020 verenigd in de Stichting ‘Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder’ (RBV) (www.beschermingtegenvliegtuighinder.nl)

VLIEGTUIGHINDER IS (GEMEENTE-) GRENSOVERSCHRIJDEND
Het doel van de stichting is om in samenwerking met andere bewoners en hun bewonersverenigingen uit de wijde omtrek rond Schiphol de minister via de rechter te dwingen tot adequate bescherming tegen vliegtuighinder.

HET EUROPEES VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS
Het recht op ongestoord wonen, een fundamenteel recht, is de basis waarop RBV de civiele procedure voert. De inzet is het afdwingen van wettelijke en handhaafbare maatregelen om de gezondheid en het woongenot van elke bewoner te beschermen tegen de negatieve effecten van het vliegverkeer. In de civiele procedure wordt RBV terzijde gestaan door het advocatenkantoor Prakken d’Oliveira, dat opkomt voor de belangen van individuen en bedrijven, met een bijzondere aandacht voor de rechten van de mens.

JA, IK DOE MEE EN WORD DONATEUR
De mensen van RBV doen het werk volledig vrijwillig en onbezoldigd. Het voeren van een civiele procedure tegen de staat kost veel geld. RBV is daarvoor volledig afhankelijk van giften.
Vindt u ook dat uw gezondheid en uw woongenot beschermd moeten worden, doe dan mee en steun RBV als donateur.
JA, IK WORD DONATEUR. Dat kan hier

JA, IK DOE MEE EN WORD VRIEND
Om het draagvlak voor de juridische procedure tegen de Nederlandse staat te demonstreren, heeft RBV vrienden nodig. Vrienden die het doel van RBV van harte ondersteunen. En door vriend te zijn, worden donateurs aangemoedigd. RBV denkt aan stichtingen en verenigingen, die zich voor hun bewoners inzetten tegen de overlast van vliegverkeer. Maar ook aan bedrijven, gemeentes en andere instanties, die zich kunnen vinden in de doelstellingen. Ondersteun RBV en doe mee als vriend.
JA, IK WORD VRIEND. Dat kan hier.

Bekijk bericht op "beschermingtegenvliegtuighinder.nl - 13-10-2020"

Reacties op dit berichtGeplaatst door Marc uit Almere

Ik ben erg blij met deze stap en heb direct geld overgemaakt! Ik wens elke dag om een kleinere luchtvaart en deze procedure geeft weer hoop!

Geplaatst door thijs uit Heiloo

Yes, donatie gedaan!

Geplaatst door Cees uit Castricum

Heb ook net een donatie gedaan.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Een hele goede actie die ik ook steun.
Het is ook tijd voor een kosten en bate analyse binnen een referentie kader van de luchthaven schiphol waarin ook de belangen van alle omwonenden objectief worden meegenomen.

Geplaatst door Cor uit Heiloo

Goede actie.....die ook ik steun.