Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderzoekers linken luchtvervuiling aan angstaanvallen en beroertes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 992 
|
 nationalezorggids.nl 
me_vliegtuig_IMG_0706.jpg

Luchtvervuiling is schadelijk voor de gezondheid. Het vergroot de kans op angstaanvallen en beroertes, dat blijkt uit onderzoek van onder andere Harvard University. Dit meldt gezondheidsnet.nl.

De onderzoekers keken naar verbanden tussen luchtvervuiling en ziekenhuisopnames, en overlijdens die gerelateerd zijn aan hartproblemen. Zij analyseerde hiervoor 103 studies uit 28 landen. Uit de analyse bleek dat er een sterk verband was tussen dagen met een hoge luchtvervuiling en het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames op die dag. Hartaanvallen komen relatief vaak voor in landen met een hoge luchtvervuiling, zoals China.

Daarnaast keken de onderzoekers naar het verband tussen luchtvervuiling en angsten. Zij vroegen 271 vrouwen van 57 en 85 jaar met enige regelmaat naar de mate van angst die zij ervoeren. De antwoorden van de vrouwen werden vergeleken met de plek waar zij woonden. Uit dit onderzoek bleek dat mensen die dichtbij hoofdwegen wonen, zo tussen 50 en 200 meter, een grotere kans op angsten hebben, dan mensen die verder weg wonen.

© Nationale Zorggids

Bekijk bericht op "nationalezorggids.nl"

Reacties op dit bericht