Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderzoek naar voordelen verplaatsing Rotterdam Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1477 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 21-02-2019 
hvs-Ballon

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland gaat onderzoek doen naar een alternatief gebruik van de grond waarop Rotterdam The Hague Airport ligt. Een meerderheid in de Provinciale Staten stemde daar woensdag voor.

Door Rotterdam Airport naar een andere locatie te verplaatsen of helemaal te sluiten, zou het luchthaventerrein gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld woningbouw, industrie of de aanleg van een park.

De Provinciale Staten van Zuid-Holland wil nu graag laten onderzoeken wat daarvan de maatschappelijke kosten en baten zijn. Een motie daarover van GroenLinks werd onder andere gesteund door D66, PVDA, ChristenUnie en SP.

"Er is altijd gezegd dat het vliegveld belangrijk is voor Rotterdam. De gemeente kijkt daar inmiddels anders tegenaan, zij hebben er vooral veel last van. Het is dus fantastisch dat wij nu gaan onderzoeken hoe die ruimte het beste gebruikt kan worden”, aldus Berend Potjer van GL.

De motie is geïnspireerd door een onderzoek van VNO-NCW, waaruit bleek dat een verplaatsing van Schiphol naar de Noordzee ruimte oplevert voor de bouw van 200.000 nieuwe woningen. Dat zou 13 tot 17 miljard euro opleveren aan grondverkoop.

Bewoners tegen Vliegtuigoverlast
De Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV), een groep omwonenden die veel overlast van Rotterdam Airport ervaart, heeft een plan gemaakt waarin de luchthaven wordt omgetoverd tot een recreatiegebied: Rotterdam Central Park.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 21-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ja goed idee, koop dan de bewoners van geheel westelijk Schouwen-Duiveland uit verplaats Schiphol en Rotterdam en Eindhoven en Lelystad daar heen. 7 vliegen in 1 klap.
4 vliegvelden weg.
1 vliegveld zonder bewoners.
geen 80 miljard weggegooid voor dat vliegveld in zee wat in de toekomst verzuipt.
1 provincie overlast i.p.v. een stuk of 6

Tis maar even een ballonnetje hoor.