Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderzoek naar overlast door Schiphol in Aalsmeer

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1181 
|
 dichtbij.nl - Editie Amstelland 
me_vliegtuig_IMG_0712.jpg

Door Jan Balk, Dichtbijredacteur

AALSMEER - In opdracht van de politieke partij Het Aalsmeers Collectief (HAC) doet een groep studenten onderzoek naar eventuele overlast door Schiphol in Aalsmeer. De bedoeling er van is om er achter te komen of het vliegveld met succes zou kunnen worden aangeklaagd wegens omgevingsschade zoals geluidsoverlast, milieuvervuiling, gezondheidsschade en andere schade. In verband met het onderzoek wordt er binnenkort een enquête gehouden op het Praamplein.

In het onderzoek dat de studenten in opdracht van HAC uitvoeren wordt er gekeken naar wat er juridisch gedaan kan worden aan de ‘overlast’ van Schiphol. Dit meldt de politieke partij in een persbericht. Er wordt ook onderzocht hoe het staatsschadefonds werkt, of Stichting Leefomgeving Schiphol geld geeft in de zin van liefdadigheid of overlastcompensatie, hoe het zit met de verdeelsleutel, of er een vergoeding per vlucht mogelijk is en of het laatste Aldersakkoord van januari 2015 wel rechtsgeldig is geweest.

Enquête
Aanstaande dinsdag 31 maart van 13:00 tot 15:00 zal een vertegenwoordiging van de groep studenten een enquête houden over overlast door Schiphol op de markt op het Praamplein in Aalsmeer. Iedereen is welkom.

Meer info: 0633917665.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl - Editie Amstelland"

Reacties op dit bericht