Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Onderzoek 38% Nederlanders wil groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1074 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
23-06-2018_005.JPG

SCHIPHOL - In totaal 38 procent van de Nederlanders wil dat Schiphol verder groeit. 39 procent wil dat de luchthaven op de huidige omvang blijft, 20 procent wil een vermindering van het aantal vluchten en de overige 3 procent wil dat het aantal vluchten naar nul wordt afgebouwd. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal mensen dat vindt dat Schiphol verder mag groeien met 10 procent gedaald.

De resultaten zijn tot stand gekomen door middel van een onderzoek via de website Peil.nl. Via die website hebben zo'n 2.500 Nederlanders gestemd over wat er moet gebeuren met Schiphol en Lelystad Airport.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Anders dan dat dit bericht doet vermoeden, is de rest, maar liefst 62% tegen groei van Schiphol.
Ook een positief bericht is dat, ten opzicht van een jaar geleden, het aantal mensen dat vindt dat Schiphol NIET mag groeien, met 10% is toegenomen.
Als deze trend doorzet, dan is er over een paar jaar nagenoeg geen voorstander meer van groei voor de luchtvaart.

Geplaatst door B. Marlen uit Uitgeest

Als die 38% voorstanders van groei ook in de herrie komen te wonen zal het animo wel snel afnemen! Met Lelystad erbij kan dit al gauw worden gerealiseerd.

Geplaatst door Frans S uit Heemstede

De vvd is verandert van standpunt over een vuurwerkverbod omdat ze volgens Klaas Dijkhof luisteren naar de mening uit de samenleving.
Nou vvd ,62 % is tegen een groei van schiphol , luisteren dus en handelen.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Tja, maar voor het eerst gaan er meer mensen met het vliegtuig op vakantie dan met de auto.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Dit onderzoek wordt regelmatig aangehaald, maar de mening van Nederlanders doet helemaal NIET ter zake in deze discussie (schandalig dat mevr. Van Nieuwenhuizen zich wel beroept op dit soort onderzoeken, die begrijpt dus echt helemaal niets van haar verantwoordelijkheden). Volgens discutabele berekeningen zijn er momenteel ruim 110.000 ernstig gehinderden, dit is minder dan 1% van de Nederlandse bevolking. Er is een mechanisme in de democratie waarmee deze 1% wordt beschermd tegen de andere 99% (het is namelijk heel makkelijk om voor groei van Schiphol te stemmen als je er zelf geen last van hebt) en dit heet ZOTRGPLICHTVERANTWOORDELIJKHEID. Deze verantwoordelijkheid is wettelijk vastgelegd en is ingevoerd om te voorkomen dat een meerderheid keuzes maakt, die een kleine groep ernstig negatief raken. Helaas heeft het schoelje dat nu aan de macht is schijt aan deze verantwoordelijkheid.