Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden zien uitbreiding van vliegveld niet zitten (Rt/Gv Airport)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1355 
|
 cobouw.nl 
tb_vliegtuig_Transavia-PH-XRD.jpg

Door: Ferry Heijbrock

Rotterdam - Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport staan niet te springen om uitbreidingsplannen van de luchthaven. Nu al heeft de helft van hen af en toe last van geluidshinder.
Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft plannen om zowel het aantal vluchten als de kantoren en bedrijvigheid bij de luchthaven uit te breiden. In 2015 zullen hierover besluiten genomen worden. Die zullen zeker op verzet stuiten, omdat de helft van de omwonenden tegen uitbreiding is. Dat blijkt uit een enquête die de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland heeft gehouden onder vijfhonderd omwonenden.

De federatie wilde nagaan hoe inwoners van de regio het huidige gebruik van de luchthaven ervaren en hoe zij tegen de uitbreidingsplannen aankijken.
In de enquête gaf ongeveer één op de twee respondenten uit de regio van de luchthaven aan wel eens geluidshinder te ondervinden van het vliegverkeer. Meer dan 20 procent van de regiobewoners gaf aan dat het hierbij zelfs om dagelijkse overlast gaat.
Er wordt dan ook kritisch geoordeeld over de uitbreidingsplannen van het vliegveld. Slechts de helft van de bewoners van de regio gaf aan een uitbreiding van het aantal vluchten te zien zitten. Een aanzienlijk deel van deze voorstanders maakte hierbij wel het voorbehoud dat er ’s nachts niet gevlogen mag worden. Daarvoor heeft het vliegveld inmiddels wel toestemming gevraagd.
De andere helft gaf aan dat het aantal vluchten niet mag toenemen of zelfs af moet afnemen. Ongeveer 65 procent van de bewoners gaf aan zelf wel eens met het vliegtuig vanaf de luchthaven te reizen.

In 2014 stapten er zo’n 1,7 miljoen reizigers in, 5,5 procent meer dan het jaar ervoor. De luchthaven is daarmee het op een na grootste regionale vliegveld van Nederland na Eindhoven. Onder meer de dagelijkse vluchten van Turkish Airlines zorgden voor de groei.

Bekijk bericht op "cobouw.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

En maar vol blijven houden dat Rotterdam Airport en Eindhoven Airport en straks Lelystad Airport, regionale luchthavens zijn!
Ondertussen breiden ze wel steeds meer uit!
Alle drie de luchthavens zijn tenslotte van de zelfde groep: de Schipholgroup!

Wie worden er besodemieterd?
Nog steeds niet wakker gebulderd door de vliegtuigen?