Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden vliegveld Eindhoven naar rechter om geluidsoverlast militaire toestellen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1057 
|
 www.ed.nl/regio/eindhoven 
tb_aktie_IMG_1626.JPG

EINDHOVEN - Een tiental omwonenden van de Eindhovense luchthaven heeft behalve overlast van het vliegverkeer ook veel hinder die afkomstig is van 'grondgebonden geluidsbronnen' op het vliegveld. Vooral het proefdraaien door militaire toestellen vormt een bron van overlast én ergernis.
Namens een tiental omwonenden stapt buurtbewoner Cees Dankers donderdag naar de Raad van State in Den Haag. Inzet van het beroep is het verlagen van de maximum toelaatbare geluidsgrenzen die in 2003 zijn vastgelegd voor het 'industrieterrein Vliegbasis Eindhoven en Eindhoven Airport'.

Overlast van motoren en helikopters

Volgens Dankers heeft de buurt veel overlast van de activiteiten op het vliegveld, maar ook van de kartbaan, crossmotoren en oefenende militaire helikopters. Het verleggen van een veelgebruikte vertrekroute voor vliegtuigen, bedoeld om onder meer Hoogeloon, Knegsel en Duizel te ontzien, heeft bovendien slecht uitgepakt voor het buitengebied tussen het vliegveld en Wintelre.

Geluid proefdraaiende vliegtuigen verminderen

De bezwaarmakers willen dat Defensie maatregelen treft om het geluid van proefdraaiende vliegtuigen te verminderen, bijvoorbeeld door het verplaatsen van deze activiteit. Het uiteindelijke doel van de bezwaarmakers is een betere isolatie van de zwaarst belaste woningen.


Bekijk bericht op "www.ed.nl/regio/eindhoven"

Reacties op dit bericht