Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Schiphol zijn verdeeld over de groei van het vliegveld,

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 838 
|
 Volkskrant 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-52-34.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet zelf aangeven in welke mate luchthaven Schiphol nog mag groeien, nu het uitgesloten is dat het polderorgaan Omgevingsraad Schiphol (ORS) daarover een eensluidend advies uitbrengt. Sinds donderdag is duidelijk dat een grote meerderheid van bewonersorganisaties niet instemt met het laatste (nog vertrouwelijke) compromis – Schiphol tot 2028 met 25 duizend vluchten laten groeien.

Marcel van Lieshout10 januari 2019, 14:37

Niet alle bewonersorganisaties binnen de ORS denken hetzelfde over het Schiphol-compromis, dat in een vertrouwelijk 'hoofdlijnendocument’ is vastgelegd. Deze week is diepe verdeeldheid bij de bewonersorganisaties binnen de ORS aan het licht gekomen. De standpunten van de meeste bewonersorganisaties zijn verhard: pas als het Nederlandse luchtruim in 2023 is heringedeeld, kan er eventueel over groei van de luchthaven worden gesproken, vinden zij.

Lees verder op Volkskrant.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Wat is dan dit compromis precies geweest,buiten de 25k tot 2028.
Dat mag nu toch wel bekend gemaakt worden? Hoe kan de achterban nu een mening geven over een compromis waarvan de inhoud niet bekend is?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Niet instinken, nu stoppen met groei!

Denk ook maar niet dat met Lelystad erbij wij in de omgeving van Schiphol erop vooruit zullen gaan. Relatief kleine vakantievliegtuigen zullen worden vervangen door grotere toestellen voor de lijndiensten en de seizoensdalen in vakantievluchten verdwijnen waardoor we het hele jaar in nog meer herrie komen te zitten.

De geschatte verzevenvoudiging van vliegtuigemissies in 2050 maken groeibeleid volstrekt onacceptabel, terwijl er geen echt goede alternatieven voor vliegtuigvoortstuwing zijn, alle innovatiepraatjes ten spijt.

Daarnaast zal elk draagvlak voor klimaatmaatregelen door luchtvaartgroei worden ondermijnd.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Falende vertegenwoordiging Polderbaan.......................

Volstrekt onacceptabel dat de woordvoerder van de bewoners zijn buren rond de polderbaan op wil zadelen met 25000 extra vluchten. Deze ras opportunist is nu wel volledig door de mand gevallen en het is een zeer slechte zaak dat hij door collega´s niet is gecorrigeerd.

Nog erger het feit dat de door gedeputeerde Tekin gefinancierde directie van de Natuur en milieufederatie heeft samengespannen met deze huisarts in ruste en deze groei op de Polderbaan ondersteunde. Dit is volstrekt onacceptabel en zou door het tweekoppige PVRC bestuur aan de kaak moeten worden gesteld!

Schandalig hoe Hans Alders deze samenspanning heeft toegelaten, dan wel zelfs heeft gestimuleerd, maar gezien de opgelegde geheimhouding daar nimmer op valt aan te spreken.

Ook de bewonersvertegenwoordiger Polderbaan speelt een dubieuze rol in dit geheel en zou, gelijk Klaas Bijlsma in Aalsmeer, zo spoedig mogelijk aan de kant dienen worden gezet.

De limiet is namelijk intussen verre overschreden!

Geplaatst door Anoniem1

Hele alderstafel is farce,ook van de vertegenwoordigers. Overleg met achterban is er nooit,en indien wel dan is dat een heel erg klein deel van de achterban. Veel mensen die wel overlast ervaren,die weten niet eens dat het bestaat en dat er verkiezingen zijn voor de vertegenwoordigers. Nu dus een vertrouwelijk akkoord,de naam zegt het al. Vertrouwelijk en dus per definitie ook geen overleg met achterban erover. Vind men waarschijnlijk ook niet nodig.
En dan lees je nu dat er geen akkoord is,en dat de minister zelf het besluit maar moet nemen.
Veel bewoners zijn er blij mee,vomd dit zelf in het verleden ook een goed idee en in het verleden was dit ook een goed idee (bijvoorbeeld bij de aanpassing akoord ten nadele van bewoners met instemming van vertegenwoordigers)
Nu echter niet meer,dit is zo ongeveer het slechtste moment om uit het overleg te stappen
Hoe dat gunstig voor de bewoners gaat uitpakken is mij een raadsel. Dat gaat dan ook niet gebeuren en nu gaat de minister met iets komen dat veel slechter is dan het compromis,althans dat is wat ik verwacht.

De bewoners zouden er goed aan doen om beter te communiceren over het geweigerde compromis en duidelijk maken waarom dat onaceptabel was. Daarvoor moet natuurlijk ook duideljk worden wat dat compromis was.
Ik craag dit overigens niet voor myzelf maar ook voor mensen die hier bij mij in de buurt wonen. Er zijn veel vragem over de hele gang van zaken. Vragem die nu misschien niet zo drongend zijn maar die bij een eventueel besluit over schiphol op een later tijdstip zeker weer aan de orde zullen komen.

Geplaatst door anoniem1

Had het compromis maar voorgelegd aan alle bewoners binnen de geluiscontour en dan gewoon stemmen erover. Waarom moet het allemaal zo vaag en geheimzinnig in achterkamertjes. Zo vaag dat wat het compromis precies was nu nog steeds niet precies bekend is. Dat is toch absurd?

Maar goed,hoop dat dit dan ook het einde van de alderstafel is want dat heeft de bewoners niks gebracht. Integendeel.

Geplaatst door Anoniem1

Maak het hele gebeuren maar democratisch en laat alle omwonenden die overlast hebben een stem uitbrengen met hun digid account over sommige belangrijke zaken. Peil eens wat de volledige achterban echt wil. Niet met een gerichte enquette maar gewoon echt mogelijkheid geven aan mensen om te stemmen,en dan gewoon meeste stemmen gelden. Klaar.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Beste Anoniem1,

Ik kan mij wel vinden in uw laatste stukje hoor, maar ik denk dat de uitkomst u bar tegen zal vallen.
De Nederlander wil nml gewoon vliegen en de hub-functie hoef ik u niet uit te leggen.
De Nederlander heeft gewoon maling aan naar wat zij noemen ‘ons gezeik en gezeur’ , terwijl dit toch goed gefundeerde kritiek van onze zijde is.

De Nederlander is klimaatmoe geworden in de afgelopen jaren en zien het belang niet meer, lees maar eens de discussies die gevoerd worden in diverse media.
En dan is er weer een VVD,er die in de media roeptoetert ‘geen akkoord’ voor deze klimaatonzin die de burger op kosten jaagt.

Tja, je kan maar beter in Canada gaan wonen..............

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

De VVD iser voor het bedrijfsleven. Jarenlang is de burger opgezadeld met belastingverhoging en nu overduidelijk de industrie en luchtvaart aan zet is om bij te dragen en te reduceren trapt men op de rem.
En men verkoopt dit als opkomen voor de burger.

Geplaatst door anoniem1

Maar veel mensen stemmen helemaal niet vvd omdat die alles aan het bedrijfsleven willen weg geven. Veel stemmers op vvd zijn het op dat gebied totaal niet met de landelijke vvd eens maar men vind de alternatieven nog slechter. Vooral op asiel gebied zijn heel veel mensen het niet eens met de plannen van links en dat duwt een hele grote groep mensen al bij voorbaat naar een stem voor een rechtse partij.
Men stemt vvd vanwege migratie angst en men wilders dan weer een stap te ver vind gaan. Of men stemt vvd voor de Eigen portemonee en neemt de uitverkoop en giften aan bedrijfsleven op de koop toe, En als men dan wat anders stemt zoals cda,d66 of zelfs de pvda,dan gaan die uiteindelijk nog voor meer dan 90% mee in de door de vvd en achterban (lobby bedrijfsleven) gemaakte keuzes.
Dit systeem gaat goed totdat het economisch fout gaat.
En dat het in de toekomst met Nederland economisch erg fout zal gaan dat is nu een zekerheid. De huidige groei volhouden dat kan Nederland nooit,is kunstmatig en afhankelijk van grote aantallen arbeids migranten. Het veroorzaakt misallocatie gericht op korte termijn gewin en een enorme verspilling als straks blijkt dat de groei niet vol te houden is.
We maken ons ook steeds meer afhankelijk van deze groei,een eventuele neergang is straks met gematigd beleid niet meer op te vangen,dan gaan de lasten voor burgers enorm omhoog en de voorzieningen voor burgers worden dan tot een absoluut minimum beperkt. Ook dat kan je nu al zien aankomen,

De hele samenleving individualiseert steeds meer door internet en iedereen die op zijn telefoon zit. Er is wel meer contact met andere mensen maar dat zijn allemaal gelijk gestemden. Iedereen leeft in zijn Eigen bubble. Solidariteit in het algemeen zal in een dergelijke samenleving steeds verder dalen,eigenlijk word de samenleving steeds verder verdeeld (ook de gele hesjes zijn al uiteen gevallen in tig sub groepen) en is er steeds minder aandacht voor gemeenschappelijke belangen. In een wereld waarin we steeds meer tegen grenzen aanlopen met onze economische groei is dat een heel erg slechte zaak. Er gaat straks geen rem zijn vanuit de samenleving. Wereld ligt op ramkoers voor grote ellende en er is niets meer wat dat gaat stoppen. Misschien nadat het fout is gegaan,maar ja dan is het natuurlijk veel te laat.

Heel slecht is het beleid in het algemeen ook niet geweest de afgelopen decennia en Nederland staat er nog steeds goed voor. Pas sinds de financiele crisis is het echt fout aan het gaan en dat gaan we pas goed zien en merken bij de volgende crisis.
Nederland was altijd gematigd in alles en dat was waarom het hier altijd goed ging. nu niet meer.,Men blaast de zaken het lieft zo ver mogelijk op omdat dat het meeste gewin brengt voor de korte termijn. Bij de onvermijdelijke neergang in de toekomst zal de klap nog vele malen harder zijn dan bij de crisis van 2009.