Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Schiphol krijgen meer overlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1409 
|
 volkskrant.nl 
me_vliegtuig_vliegveld_IMG_0717.jpg

Door: Joost van der Meer

Omwonenden rond Schiphol kunnen de komende jaren rekenen op meer geluidsoverlast dan voorheen was afgesproken, doordat op piekuren vaker vier banen worden gebruikt. In ruil daarvoor groeit het totaal aantal vluchten minder snel dan gepland.
Kees van Ojik: Geen van beide partijen heeft een grote veer hoeven laten.
Dat is afgesproken aan de Alderstafel, het overlegorgaan waarbinnen luchtvaartsector, overheden, gemeenten en omwonenden zijn vertegenwoordigd. De afspraken moeten nog wel worden bekrachtigd door de achterban van de deelnemende partijen.

Lees hier het volledige artikel...............

Bekijk bericht op "volkskrant.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

"Volgens vertegenwoordiger van de omwonenden Kees van Ojik gaat het om een acceptabel compromis. Geen van beide partijen heeft een grote veer hoeven laten, aldus van Ojik. Op jaarbasis komen er tijdens de piekuren tweeduizend vluchten bij, terwijl er in totaal tienduizend vluchten vanaf gaan. Zo kan Schiphol doorgroeien, met beperkte gevolgen voor de omwonenden." quote van Ojik.
De bewoners krijgen meer vliegtuighinder door het 2x2 baangebruik zodat Schiphol kan doorgroeien. Welke veer heeft Schiphol nu gelaten? Geen één. Dat het aantal vliegtuigbewegingen van 510 k naar 500 k vtb. t/m 2020 is gewijzigd levert voor de sector geen capaciteitsproblemen opleveren, vandaar hun instemming. Huidige benutte capaciteit is namelijk ca. 440 k. Het voorstel van de bewoners om genoemde 510 k te koppelen aan 2025 (10 jaar verder) werd door de sector van de tafel geveegd want dat zou een negatieve invloed kunnen hebben op de dan benodigde capaciteit, dus NO GO en daar gingen de bewoners schoorvoetend dan maar mee akkoord. Conclusie: de sector heeft geen enkele veer gelaten. De bewoners daarentegen wel maar dan wel in combinatie met de fopspeen 500 k vtb t/m 2020.