Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Schiphol ervaren weinig toename geluid.

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1194 
|
 Luchtvaartnieuws 7 juni 2017 
hv_vliegtuig_2811.jpeg

Inwoners van de regio rond Schiphol hebben de afgelopen vier jaar nauwelijks een toename gezien van vliegtuiggeluid. Uit onderzoek van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) stelt de meerderheid van de ondervraagden evenveel geluidsoverlast te ervaren als een aantal jaar geleden.
In vergelijking met januari 2013 vond 8 procent van de omwonenden dat er minder herrie werd geproduceerd door startende en landende vliegtuigen. Daarbij ervaarde 53 procent ongeveer evenveel geluidshinder als voorheen. Een groep van 34 procent stelt echter meer last te hebben van vliegtuiggeluid. Het percentage omwonenden dat ernstige geluidshinder ondervindt daalde licht, van 16 naar 14 procent. Daarbij geldt dat mensen die dichtbij de luchthaven wonen meer last ervaren dan mensen die verder weg wonen.

Ook voor dit jaar verwacht 58 procent van de ondervraagden dat de geluidsproductie hetzelfde blijft, waar 28 procent vreest voor juist meer overlast.

Hoewel moderne toestellen als de Airbus A380, Boeing 787, A350 en Embraer-jets een stuk minder lawaaiig zijn dan hun oudere voorgangers groeit het aantal vliegbewegingen op Schiphol. De grens van 500.000 vliegbewegingen, zoals afgesproken met de omwonenden in het Aldersoverleg, komt echter snel in zicht.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws 7 juni 2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elemans uit Rodering

Geachte heer,mevrouw,

Graag wil ik reageren op het bovenstaande artikel waarbij de kop suggereert dat mensen minder geluidsoverlast ervaren. Helaas is het bij ons enorm toegenomen. Zelf woonachtig in het oude gedeelte van Saendelft heb ik de afgelopen 2 a 3 jaar de overlast zo erg zien toenemen dat wij hiervan dagenlijks veel hinder ondervinden. De aanvliegroute is kennelijk verandert waardoor er in de ochtend vanaf 06.00 ongeveer minimaal elke minuut een vliegtuig laag over ons huis aanvliegt. Gedurende de dag verschilt het vervolgens, net welke baan er in gebruik is. Ongeveer de helft van de week hebben wij ook de gehele dag continu vliegtuigen zeer laag over. Gevolg dat je geen normaal gesprek meer kunt voeren, zelfs visite ervaart het als hinderlijk om vervolgens elke avond tot een uur of 23.00 niet eens je tv te kunnen verstaan. Dit is alleen mogelijk als je alke deuren en ramen sluit. Meermalen geklaagd op een website over deze geluidsoverlast maar het helpt helemaal niets. Helemaal erg is dat enkele jaren geleden de vliegtuigen een klein stukje verderop overvlogen waardoor ze helemaal niet over dit gedeelte van saendelft vlogen maar over de weilanden. Dus mooi verhaal, dit artikel, maar ik vraag mij wel eens af welke mensen hiervoor ondervraagd worden. Een teleurgestelde inwoner van saendelft.

Geplaatst door marianne

Inderdaad.De vliegtuig herrie is enorm toegenomen, idem dito met het afval/ fijnstof uit de lucht, idem dito met de toename COPD,hartziekten en slaapstoornissen

Het Luchtvaart Nieuws suggereert, ingefluisterd door een reclameman dat het allemaal reuze
meevalt.Het anayseren van de kop van boven het artikel laat zien wat een abjecte geesten achter
deze schimmige wereld bewegen. De laag invliegende vliegtuigen op 30 a 40 km afstand zijn een directie strategisch agressieve aanval op alles wat leeft binnen Nederland/ Europa.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

De mensen die voor dit onderzoek zijn benaderd, wonen in de directe omgeving van Schiphol. De overlast zal daar inderdaad niet heel erg veel zijn toegenomen. (van afname is sowieso geen sprake) Echter, de omgeving op 30km en meer vanaf de luchthaven ervaart een verdubbeling van de herrie. Deze gebieden zijn uiteraard niet meegenomen in het onderzoek.
Een nieuw en realistischer onderzoek is nodig om aan te tonen wat de werkelijke situatie is.

Geplaatst door Arnold uit Oostzaan

Dit is natuurlijk het grootste gel.l wat er is.

Ik vermoed dat er minder gebeld wordt (inclusief mijzelf) omdat het toch geen ene f.ck uitmaakt of we wel of niet bellen .

Plus dat ik 's avonds en 's nachts vaker door vliegtuig lawaai wakker wordt. Maar dat meld ik dan de volgende dag niet. Omdat ze een tijd willen weten en ik die niet weet.

Komt bij dat 's avonds ik een bandje aan de telefoon krijg met een paar onnozele vragen om maar te zorgen dat je niet belt.
Bijvoorbeeld "waar heeft u last van?" WAT DENK JE ZELF? GELUIDSOVERLAST!!!!

Overdag fatsoenlijk in de tuin zitten? Vergeet het maar, want elke minuut komen die krengen over.

Pleur dat kreng in zee. Niemand die daar last van kan hebben. Kunnen ze uitbreiden wat ze willen.

Want na 2020 worden er weer meer vliegbewegingen toegestaan. Want schiphol moet kunnen doorgoeien. "Goed voor de economie" Ik weet dit is nog niet besloten, maar iedereen weet dat dit gaat gebeuren.


Er is dus VEEEEEL MEEEEEER overlast, wordt alleen niet gebeld.

Geplaatst door Anoniem

Journalist die dat geschreven heeft staat zeker op de loonlijst van Schiphol, geluidsoverlast en fijnstof overlast is enorm toegenomen in de gemeente teylingen en zo te lezen over het hele land. Maar goed dat moet natuurlijk ondermijnd worden net zoals de toename klachten bij bas, dat werd toen in de doofpot gestopt omdat zogenaamd de meeste klachten maar van 3 personen waren...en dan is er het feit dat de meeste mensen klaagmoe zijn.want Bas doet toch niets, en ja we kunnen hier wel klagen maar met die gegevens word ook niets gedaan.