Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Schiphol blijven strijden: “Het is onhoudbaar geworden”

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1282 
|
 RTV NH 
hv_geluidshinder_2960.jpeg

AALSMEER
Omwonenden van Schiphol houden hun hart vast nu vandaag in de Tweede Kamer wordt gesproken over de toekomst van de luchthaven. Ze roepen Kamerleden op te luisteren naar hun verhaal.
Jan Kwak woont al veertig jaar onder de rook van Schiphol en strijdt al die tijd tegen de uitbreiding van de luchthaven. "Schiphol groeit en groeit, het wordt alleen maar erger."

Actieagenda Schiphol


Omwonenden van Schiphol zijn niet blij met de plannen die in de 'Actieagenda Schiphol' staan; het overheidsplan om Schiphol concurrerend te houden.
Wat hen betreft wordt er te veel gefocust op de economische groei en wordt er te weinig gekeken naar de gevolgen voor de bewoners. Zo wordt de Aalsmeerbaan in de toekomst vaker ingezet voor startende en landende vliegtuigen.
Afgelopen week hebben de Aalsmeerders al even kunnen ervaren hoe dat is. Toen was de Kaagbaan dicht wegens onderhoud en ging er veel meer verkeer over de Aalsmeerbaan. "Dat was verschrikkelijk", aldus Kwak.

Extra woningen


Ook het plan van de provincie Noord-Holland om 210.000 nieuwe woningen te bouwen rondom Schiphol, staat de bewoners niet aan. "Moet je zien hoe ik nu leef. Het is onhoudbaar geworden", aldus Kwak.

Bekijk bericht op "RTV NH"

Reacties op dit bericht