Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Omwonenden Eelde niet blij met vraag luchthavendirectrice om nachtvluchten:

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 823 
|
 OOGTV 
tb_Vueling.com_EC-M8E.jpg

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) is niet blij met het feit dat luchthavendirecteur Meiltje de Groot bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangedrongen om nachtvluchten toe te staan, zodat touroperator TUI vluchten van Schiphol naar de noordelijke luchthaven te verplaatsen.

Het besluit van De Groot om aan te dringen bij de minister om af te wijken van een luchthavenbesluit zorgt bij VOLE voor grote verontwaardiging: “Weet mevrouw De Groot dat niet? Dit bewijst opnieuw dat De Groot lak heeft aan de omgeving.”

VOLE eist daarom dat de provincie Groningen, als aandeelhouder van GAE, nu haar handen aftrekt van de luchthaven: “Hoe lang staat de provincie nog toe dat de ene duurbetaalde GAE-directeur na de andere losse flodders blijven afschieten en voor onrust zorgen? Of zijn de aandeelhouders nog steeds van mening dat dit vliegveld ‘onmisbare infrastructuur’ is en van ‘groot economisch belang’ voor de regio, zoals ze tegen de klippen op beweren?”

Luchthaven wilde nachtvluchten op Eelde, minister zei nee


Maandag lieten de touroperator en de luchthaven weten dat het niet is gelukt om deze zomer elke week 25 vluchten van TUI over te nemen van Schiphol. De deal liep mis, omdat het ministerie geen toestemming gaf om ook na 23.00 vluchten te laten opstijgen en landen vanaf Eelde. TUI en de luchthaven waren bereid om vluchten af te handelen tot 02.00 uur ’s nachts, zo liet het ministerie dinsdag weten bij RTV Noord.

De luchthaven stelde daarop bijzonder teleurgesteld te zijn in de houding van het ministerie, omdat de vluchten Schiphol zouden ontlasten. De vluchten zouden ook een mooie financiële opsteker zijn voor de luchthaven, maar dat was volgens luchthavendirectrice Meiltje de Groot niet de grootste domper.

Bekijk bericht op "OOGTV"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Ze hebben 100% gelijk, nachtvluchten voor het vakantieplezier, daar moeten we vanaf! Wat een geilnicht die De Groot!