Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Olga Lubbers bouwt met AeroDelft vliegtuig op vloeibare waterstof

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 930 
|
 upinthesky.nl - 17-05-2020 
tb_leefomgeving_castricum_Albertshoeve.jpg

In de Dreamhall van de Technische Universiteit Delft werkt ze keihard aan een revolutie in de luchtvaart. Ze geeft met haar 21 jaar al leiding aan de technische departementen van AeroDelft. Dit team van 40 studenten is bezig met de bouw van het Phoenix-vliegtuig dat op vloeibare waterstof gaat vliegen. Schoon, stil en zuinig en met veel betere prestaties dan een batterij-elektrisch toestel. Of dit dé doorbraak wordt voor de verduurzaming van de luchtvaart zal de tijd leren. Aan enthousiasme en ambitie ontbreekt het in elk geval niet. Maak kennis met Olga Lubbers, Chief Engineer van AeroDelft.

Lees dit Up in the Sky artikel verder via onderstaande link.............

Bekijk bericht op "upinthesky.nl - 17-05-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Klinkt wel weer erg optimistisch: schoon, stil en zuinig. Staat dit misschien in een PR blaadje van de luchtvaart? Ja hoor!
Schoon geloof ik, over zuinig heb ik mijn sterke twijfels en waarom zou het stil zijn? Ik heb wel eens gelezen dat je waterstof alleen kan vervoeren in hele stevige, dus erg zware tanks (vandaar mijn twijfels over zuinig) en dat dit wel eens een showstopper zou kunnen zijn voor dit soort ideeën. En voor de voorstuwing moet je wel waterstof laten ontbranden en dat zou stil zijn? Veel succes mevrouw Lubbers, maar ik kan mij niet voorstellen dat er op redelijke termijn een stil en zuinig vliegtuig op waterstof rondvliegt, dat kan meedraaien in de civiele luchtvaart (dus 100+ passagiers en 1000+ kilometer reikwijdte). Horen we denk ik nooit meer iets van, maar wel weer mooie PR voor de luchtvaartmaffia.

Geplaatst door Kabinet KLM uit Badhoevedorp

Af en toe dit soort propaganda proefballontjes de media inflikkeren en hup weer door met record energie verbruik, vervuiling en allemaal gesubsidieerd oor U en ik.
Schoon vliegen = NIET vliegen..

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Jaren geleden heb ik al eens gelezen dat Airbus hier mee geëxperimenteerd heeft. En dat de opslag van waterstof, vanwege de sterkte van de tanks, toen het probleem was. Maar nu lees ik dat Airbus in 2015 een patent heeft verkregen op een ontwerp van een supersonisch passagiersvliegtuig op waterstof, dat dankzij hypermoderne motoren snelheden zou kunnen behalen van ruim 5.500 kilometer per uur. https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/mobiliteit/7645/airbus-patenteert-supersonisch-vliegtuig-op-waterstof