Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oldebroek wil meer overleg over vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1189 
|
 destentor.nl 
hv_geluidshinder_2928.jpeg

OLDEBROEK - Oldebroek wil vaker meepraten over vliegveld Lelystad. Dat moet, vindt de gemeente, omdat aanvliegroutes van het vliegveld-nieuwe-stijl over Oldebroek gaan. Bestuurlijk is er geregeld overleg over vliegveld Lelystad dat in de loop van 2018 ook grotere passagierstoestellen afhandelt.
Ook buurgemeenten zitten geregeld met het vliegveld aan tafel. "Nu de vliegroutes over ons grondgebied gaan is een grotere betrokkenheid bij dit overleg en dit dossier zeer gewenst", stelt wethouder Harm Westerbroek van gemeente Oldebroek.

Oldebroek diende medio vorig jaar een zienswijze in over de plannen van vliegveld Lelystad. Geluidsoverlast, gezondheid van de bevolking, stikstofdepositie en bereikbaarheid kwamen daarin ter sprake. Ook uitte Oldebroek zorgen over aanpassingen van de aanvliegroutes en de gevolgen daarvan.

Oldebroek baalt dat de zienswijze van de gemeente niets heeft uitgehaald. Wel komt er binnenkort een nulmeting voor een onderzoek naar leefbaarheid. Daar had Oldebroek om gevraagd. "Daar ben ik blij mee", zegt wethouder Westerkamp. "Zo kunnen we goed de vinger aan de pols houden."

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht