Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Oh noes. Transavia dumpt Maastricht Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1193 
|
 daskapital.nl 
tb_vliegtuig_Transavia-PH-XRD.jpg

De wereld stopt dit weekend even met draaien want Transavia stopt vanaf 2016 met vliegen vanaf het vliegveld van Maastricht.

Ongeveer iedereen (behalve de provincie Limburg. Lees hier ) kon zien aankomen dat een vliegveld in Maastricht een kansloze exercitie was en nu trekt ook Transavia die conclusie.

De maatschappij benadrukt zelf dat dat 'niet aan de markt ligt' (lees hier ) maar dat Transavia de beschikbare capaciteit graag wil concentreren op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Maar ja, als het de moeite waard was geweest had Transavia natuurlijk ook wel een deel van die capaciteit willen concentreren op Maastricht. Inwoners van Zuid-Limburg moeten nu dan ook net ietsje verder rijden om het vliegtuig (pdf) naar het all-in-resort in Heraklion of Antalya te pakken.

Een en ander heeft bovendien effect op touroperators als Thomas Cook en Sunweb, die reizen vanaf Maastricht Aachen Airport aanbieden. Of Transavia ook gaat kappen met Groningen Airport Eelde wil het bedrijf nog niet zeggen, maar wij gokken van wel. Dat vliegveld staat immers niet in het eerdergenoemde rijtje.

Voorlopige conclusie: leuk geprobeerd, die regionale vliegvelden (lees hier ). Maar het wil nog niet echt van de grond komen.

O. Oost

Bekijk bericht op "daskapital.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum