Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Noomen (VVD): ‘Laten we overlast vliegtuigen verdelen over het hele land’

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 215 
|
 aanamstelveen.nl - 04-04-2022 
vvd_verboden_in_te_rijden.png

AMSTELVEEN – Kees Noomen, fractievoorzitter van de Amstelveense VVD, heeft op Radio 1 gepleit voor verdeling van vliegtuigoverlast over het hele land. Hij is voorstander om Lelystad toch snel te openen. Daarnaast zou veel vliegverkeer naar zee moeten worden verplaatst.

Noomen was zondagavond te gast bij ‘Dijkstra en Evenblij ter plekke’ en gaf aan dat hij niet tegen de groei van de luchtvaart is, maar dat die groei niet meer in deze regio moet plaatsvinden. “Laten we de pijn verdelen over het hele land,” aldus Noomen die toegeeft dat het vliegverkeer boven Amstelveen de spuigaten uitloopt. “Als je eronder woont is het krankzinnig”

Krankzinnig
Krimp van de luchtvaart vindt Noomen een slecht plan. “Met 200.000 minder vluchten gaan we onze economische positie verliezen in Nederland en dat is ook niet de bedoeling.” Noomen is net als zijn partijgenoot Herbert Raat groot voorstander van een vliegveld in zee. Daarmee zou de economie kunnen groeien en wordt de overlast verplaatst. Tegenstanders van meer vliegverkeer stellen dat een vliegveld in zee veel te duur is (30 tot 40 miljard euro) en dat door de plaatsing windmolens vliegverkeer lastiger wordt.

Beluister hier de uitzending van Dijkstra en Evenblij ter plekk.

Bekijk bericht op "aanamstelveen.nl - 04-04-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Lelystad is een schadelijk plan.Het doel van Lelystad is capaciteitsvergroting van Schiphol voor groei. Wat naar LA wordt verplaatst wordt direct op Schiphol vervangen zodat de totale capaciteit (en dus de schade op een nog veel grotere omgeving) toeneemt.

Zie de info uit de Alderstafel.