Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Noodlanding voor het klimaat. Meld je aan en bouw mee!

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 748 
|
 Natuur en Milieufederatie Noord-Holland 
logo_natuur_en_milieu.jpg

Graag nodigt de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland je uit om deel te nemen aan een brainstorm op: maandag 1 juli 2019 van 18.00 tot 22.30 uur in het kantoor van Greenpeace aan het NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam. Samen met Greenpeace organiseren wij deze bijeenkomst om mee te denken over de campagne #Noodlandingvoorhetklimaat. Aanmelden kan via Greenpeace.

Iedereen die hart voor het klimaat heeft en graag wil dat de Nederlandse luchtvaart op koers komt met het klimaatakkoord van Parijs is welkom. Van omwonenden tot klimaatstakende jongeren, van kunstenaars tot kamerleden. Met iedereen in het land zoeken we antwoord op de vraag:

‘Hoe pakken we samen met massa’s mensen de uitzonderingspositie van de
Nederlandse luchtvaart aan?’


Als het ons menens is met het klimaat, dan moeten we afrekenen met de uitzonderingspositie van de Nederlandse luchtvaart en de groei daarvan. Afgelopen jaren is de discussie losgebarsten, maar uiteindelijk gebeurt er bar weinig. De plannen schieten ver tekort en via lobby probeert de luchtvaart effectief beleid tegen te werken. Het is tijd om een stap verder te gaan. Samen maken we een #Noodlandingvoorhetklimaat. Denk je erover mee hoe?

Op 27 en 28 juli brengen we bij Greenpeace al die ideeën en mensen bij elkaar om campagneplannen te smeden. Die scherpen we aan en in september kan iedereen meebeslissen welk plan we echt uitvoeren.

Hoe meld ik me aan voor de brainstorm? Zo help je ons om er een succes van te maken:

Kom langs bij de brainstorm en neem vooral iemand mee.
Meld je aan voor de campagne via deze link van Greenpeace


Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Informatie,misschien gebracht in een monotone en neutrale toon. Opsomming van al de feiten,uitstoot fijnstof,co2,no2.
Mensen de keuze stellen:heb je liever 30% co2 belasting op je energie rekening of heb je liever 15% co2 belasting op vliegtickets. Mensen bewust maken van de keuzes die op dit moment gemaakt worden,dat wat de luchtvaart niet bespaart,dat moet ergens anders bespaart worden. Is dat wel wat de mensen willen.

Of als men het iets harder wil.

https://www.youtube.com/watch?v=pcvnZpTFrDs

En dan toegepast op de luchtvaart. Weet niet of dit goed zou zijn,het is lastig in te schatten hoe zo iets valt bij het publiek.

Geplaatst door Klaar uit Oegstgeest


Geplaatst door anoniem1

Het klimaat word zo enorm onderschat,zelfs door de mensen die zich ervan bewust zijn.
Het gaat veel en veel sneller dan mensen denken. Elk negatief effect van welke productie dan ook word onderschat of understated,het is een goed gebruik en het klimaat is hierin geen uitzondering. De wetenschappers zijn heel conservatief over het algemeen,alleen dat wat men kan bewijzen en niet dat waarvan toch wel een groot vermoeden bestaat.
4 graden deze eeuw daar gaat men dik en dik overheen,we zijn al ruim over de helft en het gaat steeds sneller.

De noordpool en groenland gaan smelten,zelfs nu stoppen met alle uitstoot gaat dat niet meer tegenhouden en daarvoor zou ook een enorme maatschappelijke en economische revolutie nodig zijn. En als pool en landijs eenmaal volledig gesmolten zijn dan duurt het misschien nog 100-200 jaar voordat nieuwe ijstijd begint. Eerst moet de circulatie in de zee helemaal tot stilstand komen,de circulatie die grote hoeveelheden warmte naar de polen transporteert. het ijs is het veruit belangrijkste element dat deze circulatie in stand houd.
Eenmaal tot stilstand gekomen kan het ijs weer gaan aangroeien,het duurt echter heel erg lang voordat dergelijke stromingen weer goed lopen. Om dat op te starten is enorm veel ijs nodig en de water temperatuur (ook dieper) die is nog veel te hoog. als zon stroming dan eenmaal loopt en de innertie overwonnen is dan kan het snel gaan en ook met minder ijs lang doorlopen en dat is wat we nu zien.

Dat is hoe het werkt met ijstijden,althans is mijn theorie. Heb er veel over gelezen maar noch nergens een goede verklaring gevonden voor de 100k jaar cyclus van co2 en ijstijden. De wetenschappers die weten het niet,wel veel hypotheses zoals ook mijn bovenstaande.

Als mijn hypothese waar is dan versneld de huigide opwarming de aankomende ijstijd,haalt deze dichterbij. Dat gaat enorme gevolgen hebben voor de wereld,de bevolkingsgroei wereldwijd zal tot stilstand komen en dat gaat weer enorme gevolgen hebben voor het economische systeem en technologische vooruitgang. Gaat binnen nu en 200-300 jaar gebeuren als het zo werkt. Mensheid is wel vergekomen in dit interglacial,veel verder dan ooit tevoren dus men zal het wel overleven,sommigen althans.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@anoniem1,

Helemaal mee eens, wat zijn we naïef .........Je hoort ook helemaal niemand over de smelten van de perma-frost en het extra vrijkomen van methaan.
Ook dit gebeurt allemaal in een versnelt tempo.

Lees de laatste 2 weken over wat er aan de hand is bij de zuidpool, extra hoge golven door veranderde windrichtingen welke ook bepaalde zeestromingen beïnvloeden en die veroorzaken weer extra smelten van het zuidpoolijs.
Dan is er vandaag weer te lezen dat er 2 breuken waarschijnlijk 1 deze dagen samenkomen en er een stuk ijs afbreekt zo groot als Flevoland.

Amersfoort aan zee over 20 jaar heb ik al verandert in Maastricht in zee.

Geplaatst door anoniem1

Ik vraag me af hoe het verder moet met het klimaat protest,ik zie er eigenlijk geen toekomst voor als ik eerlijk ben.
Op een gegeven moment is het de laat om iets te doen zelfs al zou men willen,dan heeft protesteren voor meer maatregelen om het klimaat te beschermen ook geen zin meer. Als ik eerlijk ben dan denk ik dat deze generatie al te laat is,ze zitten midden in de klimaat verandering. En zo,n process omdraaien dat gaat enorm lang duren,ook al zou je nu alle mogelijke maatregelen gaan nemen.

Op een gegeven moment komt dan het besef,dat het te laat is. En wat moet men dan waneer protesteren voor meer maatregelen eigenlijk geen zin meer heeft en mosterd na de maaltijd is?