Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Noodkreet luchtvaart om ‘oneerlijke concurrentie’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1223 
|
 telegraaf.nl 
hv_natuur_F1000012.jpeg

Door: Paul Eldering

BADHOEVEDORP - Air France KLM en Lufthansa hebben samen met hun piloten- en cabinebonden een petitie ingediend bij de nieuwe Europese Commissie. De maatschappijen willen dat Brussel de in hun ogen oneerlijke concurrentie van prijsvechter Norwegian Air een halt toeroept.

De Europese Commissie heeft vandaag op hoog niveau overleg met het Amerikaanse Department of Transportation over ’Open Skies op de Atlantic’.
Met klem roepen topmannen Alexandre de Juniac (Air France), Pieter Elbers (KLM) en Carsten Spohr (Lufthansa) Brussel op oneerlijke concurrentie van de Noorse prijsvechter Norwegian Air International met goedkope arbeidskrachten op de vliegroutes van Europa naar Amerika tegen te houden.
De petitie is in Nederland mede ondertekend door de vakbonden voor verkeersvliegers en cabinepersoneel. Volgens de ondertekenaars lopen "meer dan 9 miljoen luchtvaartbanen in de Europese Unie gevaar".
Norwegian-topman Bjorn Kjos ziet geen enkel probleem met de langeafstandsvluchten. „Niks geen oneerlijke concurrentie. We maken vliegen goedkoper en creëren juist banen.”

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Ja, wie bepaalt of iets oneerlijke concurrentie is. De klagers zouden hetzelfde kunnen doen maar willen dat voor hun goede redenen niet. Die vrijheid heeft men, maar dan is het goedkoop om Norwegian Air kwalijk te nemen als zij dat wel doen. Kijk naar de transportondernemers die Polen en Roemenen voor zich laten rijden. Heel vervelend voor de Nederlandse chauffeurs, maar zo gaat dat in een vrije markteconomie. En dan al die gedwongen ZZP'ers die hun diensten aan dezelfde werkgever mogen aanbieden maar dan tegen lagere condities. Schiphol en KLM willen verder groeien en het liefst o.b.v. hun eigen voorwaarden maar zo ziet de werkelijkheid er helaas niet uit.