Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nog jaren geen oplossing voor vlieghinder Castricum

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 834 
|
 NH nieuws 
HvS_2019-06-12_Castricum_4.jpg

Het duurt nog op zijn minst twee à drie jaar voordat inwoners van Castricum en omgeving minder last zullen ervaren van naderende vliegtuigen. Vooral over de nachtvluchten richting de Polderbaan wordt geklaagd. Een nieuw systeem van Luchtverkeersleiding Nederland om vliegtuigen stiller te kunnen laten naderen, laat nog jaren op zich wachten, aldus Schiphol-topman Benschop.

Benschop was vanavond in het gemeentehuis van Castricum voor een speciale raadsbijeenkomst over Schiphol. Inwoners waren uitgenodigd om vragen aan de topman te stellen. Voor de bijeenkomst wachtten zij hem al op in de foyer van het gemeentehuis met protestliederen en spandoeken.

Inwoners van onder andere Castricum, Limmen, Heiloo, Alkmaar en Uitgeest lieten vervolgens hun zorgen over de toenemende overlast van Schiphol aan Benschop blijken. Een omwonende bood de topman een swifferdoekje aan, dat volgens haar zwart zag van de uitstoot van vliegtuigen.

Glijvlucht


De meeste klachten gingen over het lawaai van vliegtuigen die de Polderbaan, vooral 's nachts, naderen. Maar maximaal 25 procent nadert in een glijvlucht, veel minder dan volgens de inwoners beloofd was. Omwonenden zien het liefst alle nachtvluchten verdwijnen, maar dat zorgt volgens Benschop weer voor andere problemen, zoals drukte in de vroege ochtend.

Veel inwoners vroegen zich af waarom alle nachtvluchten vanuit het westen via Castricum de Polderbaan moeten naderen, en niet ook vanuit het oosten over andere gebieden. Volgens Benschop moet daarvoor nog een nieuw systeem bij de luchtverkeersleiding komen om dat technisch mogelijk te maken. Dat duurt nog zeker twee à drie jaar voordat dat systeem er is. Ook meer glijvluchten mogelijk maken zal pas over jaren mogelijk zijn, aldus Benschop.

Bekijk bericht op "NH nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door H. Visser uit Heiloo

We zijn toch voorgelogen, maar het kan de overheid/Schiphol niets schelen. Echt niets. Ik ben geemigeerd om er niets meer mee te maken te hebben. Zege om in het buitenland te wonen!

Geplaatst door Gerard uit Castricum

Die man is toch wel de oren gewassen met pek en veren voordat hij Castricum weer mocht verlaten? Hoe lang zouden die nachtvluchten ook al weer samenvoegd blijven? Er wordt gewoon glashard gelogen. Precies wat ik destijds stelde bij het nachtvluchtenverhaal van de LVNL. Hufters zijn het . Geen enkel gevoel van prioriteit om de zeer zwaar gehinderde burgers tegemoet te komen.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

De situatie is duidelijk, er is en komt geen balans met de omgeving. Schiphol nog de lvln heeft iets te bieden en ook de modernste vliegtuigen maken nauwelijks minder lawaai. Hiermee is selectieve krimp om de balans met de omgeving te herstellen de enige weg.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Schiphol is een 'prioritair project' lees ik in een ander item. Daarom geld balans met de omgeving niet (noch mens, noch klimaat). Zo ver zijn wij weggezakt.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.± Veel inwoners vroegen zich af waarom alle nachtvluchten vanuit het westen via Castricum de Polderbaan moeten naderen, en niet ook vanuit het oosten over andere gebieden. ±

Hoe veel oostelijk?
Alle nachtvluchten die vanuit het westen via Castricum overkomen, denderen ook over Uitgeest.
Er wordt vrolijk op los gecorrigeerd boven het centrum van het dorp Uitgeest, wat extra klere herrie teweeg brengt.
Bovendien vliegen ze veel te laag, ook 900 meter is veel te laag, in de nacht.
Maar de wet is er niet voor de mensen, maar voor de bedrijven in dit landje.
Meer oostelijk zal een oplossing voor Castricum kunnen zijn, maar Uitgeest krijgt ook meer voor haar kiezen dan haar lief is.
De sector speelt woongemeenschappen tegen elkaar uit.
Die kakkerlak van een Benschop speelt uiteraard geen eerlijk spel.

Geplaatst door Wim