Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Nog geen witte rook aan Alderstafel (4 banen tegelijk)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 867 
|
 hcnieuws.nl 
me_vliegtuig_IMG_0717.jpg

SCHIPHOL - Het extra overleg aan de Alderstafel heeft woensdag nog geen witte rook opgeleverd. Partijen hebben afgesproken dat er eerst afspraken op papier worden gezet voordat ze definitief akkoord gaan met een compromis.

Secretaris Johan Weggeman van de Alderstafel zei donderdag wel op korte termijn te verwachten dat naar buiten wordt gebracht wat de deelnemende partijen hebben besloten. Tot die tijd houden de partijen hun mond stijf op elkaar over het urenlange overleg.

De luchtvaartsector, overheden en bewonersgroepen zaten woensdag bij elkaar aan tafel om te praten over de wens van Schiphol om het Aldersakkoord aan te passen. De luchthaven wil vaker dan 60 keer per dag gebruik maken van 4 banen tegelijk om de groei van het vliegverkeer op termijn niet te belemmeren.

Bestuurders uit de regio en bewonersvertegenwoordigers waren vooraf faliekant tegen het voorstel van Schiphol om het akkoord open te breken. Onduidelijk is dus nog wat de partijen hebben bedacht om het Aldersakkoord, dat in oktober 2008 werd gesloten, overeind te houden.

Bekijk bericht op "hcnieuws.nl"

Reacties op dit bericht