Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Nieuwsuur: Schiphol gaat groeien

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1019 
|
 npostart.nl - 18-02-2019 
HvS_Logo-rijksoverheid-instrastructuur-en-Waterstaat.png

Het Nieuwsuur item "Schiphol gaat groeien", kunt u zien via onderstaande link. Het item begint om circa 20'00".

Bekijk bericht op "npostart.nl - 18-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Het is net een versleten grammofoonplaat die je hoort, steeds dezelfde argumenten die in de tijd gezien hun (economische) waarde en hun geloofwaardigheid allang hebben verloren.
Het is haast komisch, ware het niet zo ernstig.
Vroeger (misschien nog wel) hadden we op De Dam in Amsterdam een poppenkast met Jan Klaasen & Katrijn in de hoofdrollen. Iets voor de VVD in de aanloop naar de verkiezingen in maart?Succes verzekerd. Lachen. Niet dus.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als aanvulling op mijn bovenstaand bericht.
Er komt een speciale uitvoering van de eerstkomende poppenkast voorstelling. Deze zal gehouden worden, om het spannend te maken, op de Polderbaan. U bent van harte welkom, maar wel op eigen risico.
In het voorprogramma de pop die op heer Nijhuis (de succesmanager van Schiphol als grootste afvalputje van Europa) lijkt. Hij zal iets over zichzelf en Schiphol en hoe hij het voor elkaar gekregen dat Schiphol in zo'n korte tijd, zo'n zooitje is geworden. Hij zal afsluiten met een pleidooi voor een standbeeld van hemzelf in de vertrekhal van Schiphol. In het hoofdprogramma Dick Benschop als Jan Klaasen. Hij zal vertellen over zijn trukendoos waarmee hij zijn doel van bescheiden groei per jaar gaat realiseren. Zo bescheiden is dat doel, als het maar uitkomt op pakweg 800.000 of meer slots (de PVV is het hiermee eens). Onze minister voor de Luchtvaart, Cora Van Nieuwenhuizen in de rol van Katrijn, zal vertellen over haar verfrissende en verrassende aanpak om groei te faciliteren, die goed is voor Nederland en dus ook voor u. Daarna zal zal ze vertellen wat ze na haar politieke loopbaan in het bedrijfsleven gaat doen. Dit om uit te leggen wat ze als minister aan het doen is. De voorstelling wordt afgesloten met de pop, die op onze alom geprezen minister president ja ja, Edwin Rutte lijkt. Rutte zal ons uitleggen dat alle omwonenden en de natuur er in 2019 op vooruit gaat. Succes verzekerd. Veel plezier. En vergeet niet op tijd bukken als er een vliegtuig aan komt.

Geplaatst door sara

Bedankt Wim, mooi verhaal. Het erge is dat het de harde waarheid is.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Haha, wat geestig deze poppenkast voorstelling. Als het idd maar niet zo’n dramatische werkelijkheid was. En wij laten het door ons goedbedoelde vertrouwen in de Nederlandse democratie gewoon voor ons neus gebeuren. Hoe gaan we in actie komen mensen?

Geplaatst door M. uit Heemskerk

@Annelie, we kunnen in actie komen door Schiphol financieel te raken door hun te bezetten of plat te leggen.
Maar nu eerst flink reclame maken voor Partij van de Dieren dat iedereen daarop moet stemmen 20 maart. Als het via de officiële manier blijkt te kunnen, moeten we wat anders bedenken. Ik doe graag mee.

Geplaatst door s. van. halm uit hoofddorp

Met verbijstering heb ik het de uitspraken van onze minister van IenW Mw. C. van Nieuwenhuizen aangehoord. Het is onvoorstelbaar hoe iemand het "herstel van vertrouwen naar de burgers" in de mond durft te nemen en daarbij compleet voorbij gaat met wat de groei en daarmee samenhangende hinder van vliegverkeer als mens met je doet in jouw leefomgeving en met betrekking tot jouw woonklimaat.

We praten hier niet over een lullig aantal ernstig gehinderde burgers. We praten over bijna 200.000 alleen al rond Schiphol. En dat is overigens een aantal wat nu al veel hoger moet zijn als onze overheid het advies van de World Health Organisation op zou volgen!

Wat doet dat als mens met je?
Veel, héél véél. Ik kan daar ook héél véél over schrijven omdat ik samen met andere mensen tot eind 2015 gevochten heb tot in de 2e kamer over een ridicule hinder beperkende maatregel die uiteindelijk de hinder (zoals al door ons voorspeld) helemaal niet beperkt heeft. Over die maatregel wil ik het nu alleen niet hebben.

Ik schrijf als mens, als burger, als inwoner van Nederland. Het is alsof je in een wedstrijd als team je stinkende best doet om te winnen voor je eigen spelplezier terwijl met behulp van matchfixing je al uitgerangeerd bent, Je als reserve speler op de bank mag zitten en als je geluk hebt mee mag spelen maar alleen voor de Bühne. Dat is wat de minister met haar uitspraak heeft aangegeven.

Stapels dossiers, meters rapporten uitspitten, alle mogelijke overheidsinstanties aflopen, iedereen wijst naar elkaar. Uiteindelijk beland je in de 2ekamer en wordt aangegeven dat de situatie 'zorgelijk is en 'blijvende' aandacht nodig heeft. 14 jaar meegedacht, meegepolderd, zienswijzen ingediend, ministerie over de vloer gehad resultaat noppes, nada.

Evaluatie Schipholbeleid, Alderstafel en Omgevingsraad allemaal voor de kat zijn viool. Zo voelen de bewoners rondom Schiphol zich nu en met die wetenschap en achtergrond is het protest tegen Lelystad Airport ook méér dan gegrond. Je wordt geleefd en het wordt een keer tijd dat we de regie weer in eigen hand nemen en als burgers gelijk gesteld worden aan de andere burgers van Nederland. Er is een grens aan wat een mens kan hebben.

Dat klinkt best emotioneel en dat is het ook. 's ochtends wakker worden om 07:00 en 's avonds tot over 22:00 die klere herrie boven je hoofd. En dan heb ik het alleen nog maar over de herrie want die is het ergst.

Ik kan er nog wel héél véél over schrijven maar beter is het om eens te kijken naar de documentaire "De Brullende Draak" https://www.youtube.com/watch?v=gOq38iik_Lo&feature=youtu.be
Een documentaire over leven, kastjes en muren. Over een biljartbal zijn in het spel. Weliswaar over Groningen maar vul voor u zelf maar eens Schiphol (of LelystadAirport) in.

Laat dat eens op u inwerken. Dat is namelijk de essentie waar het om gaat bij de mensen die ernstig gehinderd worden.

Het vertrouwen is met deze uitspraak van de minister tot héél ver onder het vriespunt gedaald. Als de overheid dit beleid zo voortzet hoeven we ons daarmee niet meer druk te maken over de opwarming van de Aarde.

Ik hoop dat dit mensen inspireert om de minister massaal te laten weten wat het met u persoonlijk doet met een c.c. aan de 2e kamer.

Het is nu echt tijd voor recht op een beter woonklimaat!
Geplaatst door M. uit Heemskerk

Via welke adres of emailadres kunnen we onze persoonlijke ervaring met overlast van Schiphol het beste delen met de politiek? Heeft iemand een link?

Geplaatst door gerard uit castricum

Via twitter misschien? Er zijn steeds meer Kamerleden actief op dit medium. Mijn ervaring is dat e-mail adressen helemaal niet worden gelezen of afgedaan met een vriendelijk maar standaard 'we hebben notitie genomen van uw bericht'.

Geplaatst door gerard uit castricum

… je kunt misschien meedoen aan de klimaatmars op 10 maart?

Geplaatst door gerard uit castricum


Geplaatst door gerard uit castricum

Bombarderen maar!

Geplaatst door John uit Amsterdam

Er is ook nog zoiets als harde actie. Harde! actie bedoel ik dan....

Geplaatst door sara

Volgens mij zijn we aan het radicaliseren! Tenminste als ik voor mezelf spreek. De reacties hier laten mij niet onberoerd. De expertise en de inzet die gegeven wordt en blijkt een zinloze exercities .. @ van Halm. Het geluid. De hinder. Ja het doet heel veel met je. Pas als het niet is. Weet je hoe veel het kost: het kost levenstijd en er is niets waardevoller dan dat. Zoveel dagen slaapverstoring gehad de afgelopen twee jaar, ik kan het niet eens meer tellen. Of overdag de terror. Ik merk de impact pas echt nu het even stil is. Ik maak meters in plaats van dat de letters op het beeldscherm dansen. Voor mij is de hinder pas echt in 2017 begonnen en dus ik mag eigenlijk niet klagen. De onmenselijkheid. Dus ja ik ben voor harde actie. Niet dan het zin heeft dat is het erge.

Geplaatst door gerard uit castricum